کد خبر:۵۱۳۴۷۲
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا خبر داد

طرح عملیاتی ستاد مبارزه با قاچاق کالا برای کاهش قاچاق دام و افزایش سلامت فراورده‌های گوشتی

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا با بیان اینکه برای حمل دام و فراورده‌های دامی میان سازمان دامپزشکی و سازمان راهداری هماهنگی‌های خوبی وجود نداشته، از اجرای طرح اتصال سامانه یکپارچه قرنطینه به سامانه بارنامه برخط خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، خورشیدی در نشست توجیهی-آموزشی، در خصوص مشکلات سیستم کنونی جابجایی و حمل دام و فراورده­های دامی گفت: هم­اکنون در زمینه حمل دام و فراورده­های دامی 2 سامانه فعال هستند که مستقل بوده به صورت جدی با هم همکاری نداشته‏اند و همین عدم همکاری موجب مشکلات متعددی شده بود.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا ادامه داد: یکی از این سامانه­ها، سامانه قرنطینه است که وظیفه آن پایش حمل و نقل دام و فراورده­های دامی از سوی سازمان دامپزشکی است. به عبارت دیگر خودروهای استاندارد باید از طریق این سامانه ثبت­نام کنند و کد رهگیری برای حمل دام و فراورده­های دامی را دریافت نمایند تا بتوانند در مراحل بعدی گواهی بهداشتی حمل را نیز از طریق این سامانه دریافت کنند.

 

وی با بیان اینکه سامانه دوم، سامانه بارنامه برخط است، اظهار داشت: سامانه بارنامه برخط مربوط به سازمان راهداری وزارت راه و شهرسازی است که فقط به خودروهای حامل بار بارنامه می­دهد. این سامانه تا قبل از این هیچ ارتباطی با سامانه قرنطینه نداشت و به همین دلیل شخصی که دام و فراورده­های دامی را در کشور جابجا می­کرد می­توانست بدون اخذ گواهی بهداشتی حمل اقدام به اخذ بارنامه و حمل کند و دام آلوده را وارد بازار کند.

 

خورشیدی با بیان اینکه اتصال این دو سامانه به همدیگر می­تواند مانع از وقوع فساد و قاچاق شود، گفت: در طرح جدیدی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا ارائه کرده است، قرار است سامانه یکپارچه قرنطینه به سامانه بارنامه برخط متصل شود و صلاحیت ناوگان برای حمل دام و فراورده­های دامی توسط سامانه بارنامه برخط سازمان راهداری از سامانه قرنطینه سازمان دامپزشکی به صورت به لحظه استعلام می­شود و اگر ناوگان دارای صلاحیت بود صلاحیت بار آن توسط سامانه یکپارچه قرنطینه سازمان دامپزشکی سنجیده می­شود و اگر تایید بار را بدست آورد به آن ناوگان بارنامه تعلق می­گیرد و می­تواند بار خود را تا مقصد حمل کند.

 

 سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در خصوص مزایای اتصال دو سامانه قرنطینه و بارنامه گفت: اگر اتصال این دو سامانه به صورت صحیح و در سراسر کشور اجرا شود ما شاهد رصد به­هنگام و سیستمی کالاهای دامی خواهیم بود و همچنین با جلوگیری از حمل دام قاچاق و یا آلوده، بیماری­های دامی و انسانی کاهش می­یابد.

 

وی ادامه داد: یکی دیگر از مزایای اجرای طرح اتصال سامانه یکپارچه قرنطینه به سامانه بارنامه برخط جمع­آوری اطلاعات و آمار دقیق از میزان تولید و ذخیره گوشت در هر منطقه کشور است. همچنین مهمترین دستاورد این طرح جلوگیری از قاچاق است که با تحقق یافتن این مهم، آثار و پیامدهای مثبت دیگری نیز بدنبال خواهد داشت.

 

خورشیدی در خاتمه اذعان کرد: این طرح هم­اکنون در حال اجرای آزمایشی است ولی باید اهتمام بیشتری از سوی مسئولان و متولیان امر شود تا انشاالله به نتایج مطلوب برسیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار