به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، خورشیدی در نشست توجیهی-آموزشی، در خصوص مشکلات سیستم کنونی جابجایی و حمل دام و فراوردههای دامی گفت: هماکنون در زمینه حمل دام و فراوردههای دامی 2 سامانه فعال هستند که مستقل بوده به صورت جدی با هم همکاری نداشتهاند و همین عدم همکاری موجب مشکلات متعددی شده بود.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا ادامه داد: یکی از این سامانهها، سامانه قرنطینه است که وظیفه آن پایش حمل و نقل دام و فراوردههای دامی از سوی سازمان دامپزشکی است. به عبارت دیگر خودروهای استاندارد باید از طریق این سامانه ثبتنام کنند و کد رهگیری برای حمل دام و فراوردههای دامی را دریافت نمایند تا بتوانند در مراحل بعدی گواهی بهداشتی حمل را نیز از طریق این سامانه دریافت کنند.
وی با بیان اینکه سامانه دوم، سامانه بارنامه برخط است، اظهار داشت: سامانه بارنامه برخط مربوط به سازمان راهداری وزارت راه و شهرسازی است که فقط به خودروهای حامل بار بارنامه میدهد. این سامانه تا قبل از این هیچ ارتباطی با سامانه قرنطینه نداشت و به همین دلیل شخصی که دام و فراوردههای دامی را در کشور جابجا میکرد میتوانست بدون اخذ گواهی بهداشتی حمل اقدام به اخذ بارنامه و حمل کند و دام آلوده را وارد بازار کند.
خورشیدی با بیان اینکه اتصال این دو سامانه به همدیگر میتواند مانع از وقوع فساد و قاچاق شود، گفت: در طرح جدیدی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا ارائه کرده است، قرار است سامانه یکپارچه قرنطینه به سامانه بارنامه برخط متصل شود و صلاحیت ناوگان برای حمل دام و فراوردههای دامی توسط سامانه بارنامه برخط سازمان راهداری از سامانه قرنطینه سازمان دامپزشکی به صورت به لحظه استعلام میشود و اگر ناوگان دارای صلاحیت بود صلاحیت بار آن توسط سامانه یکپارچه قرنطینه سازمان دامپزشکی سنجیده میشود و اگر تایید بار را بدست آورد به آن ناوگان بارنامه تعلق میگیرد و میتواند بار خود را تا مقصد حمل کند.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا در خصوص مزایای اتصال دو سامانه قرنطینه و بارنامه گفت: اگر اتصال این دو سامانه به صورت صحیح و در سراسر کشور اجرا شود ما شاهد رصد بههنگام و سیستمی کالاهای دامی خواهیم بود و همچنین با جلوگیری از حمل دام قاچاق و یا آلوده، بیماریهای دامی و انسانی کاهش مییابد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مزایای اجرای طرح اتصال سامانه یکپارچه قرنطینه به سامانه بارنامه برخط جمعآوری اطلاعات و آمار دقیق از میزان تولید و ذخیره گوشت در هر منطقه کشور است. همچنین مهمترین دستاورد این طرح جلوگیری از قاچاق است که با تحقق یافتن این مهم، آثار و پیامدهای مثبت دیگری نیز بدنبال خواهد داشت.
خورشیدی در خاتمه اذعان کرد: این طرح هماکنون در حال اجرای آزمایشی است ولی باید اهتمام بیشتری از سوی مسئولان و متولیان امر شود تا انشاالله به نتایج مطلوب برسیم.