به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اسدالله عسگراولادی، در مورد سخنان اخیر مقام معظم رهبری که در مورد برنامه دولت برای خروج از رکود، مبارزه با قاچاق، عمل به اقتصاد مقاومتی و توجه به تولید داخل بوده است، اظهار داشت: سال گذشته مقام معظم رهبری، اقتصاد مقاومتی را شعار سال عنوان کردند و امسال هم بر موضوع اقتصاد مقاومتی همراه با اقدام و عمل تأکید کردند و این یعنی دولت در سال گذشته در حوزه اقتصاد عملکرد خوبی نداشته است.
وی با اشاره به اینکه هنوز برخی از کشورها حتی پس از برجام با ما سر آشتی ندارند، تصریح کرد: فعالان اقتصادی بر سر مسائل بانکی مشکل دارند که باید به اقتصاد مقاومتی در همین راستا بیشتر توجه کنیم.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: خود دولت در مورد اقتصاد مقاومتی صحبت میکند، ولی بدنه دولت و شرکتهای دولتی این موضوع را قبول ندارند. کار به جایی رسیده که رهبری مدام این مشکلات را تذکر داده و فریاد میزنند، اما در عمل، رئیسجمهور فقط از رهبری تعریف میکند، در حالی که تعریف فایده ندارد و باید به سخنان ایشان عمل کرد.
عسگراولادی بر این موضوع تأکید کرد که شرکتهای دولتی باید کرکره خود را پایین بکشند، چرا که بلیهای که ما به آن دچار شدهایم، همین دولتی بودن است و به هیچ وجه حاضر نیستند منافع زیادی را که دارند، کنار بگذارند و فساد زیادی هم در آن نهفته است.
رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی باید حالتی پیدا کند که دولت بدنه خود را کوچک نماید، خاطرنشان کرد: تا زمانی که دولت کوچک نشود، فضا برای فعالیت بخش خصوصی مهیا نخواهد شد. در عین حال، رکودی هم که به قیمت مهار کردن تورم پذیرفتهایم، تداوم رکود خطرات زیادی در پی خواهد داشت.
به گفته این فعال کهنه کار اقتصادی، سرمایهگذاری خارجی بر منابع داخلی میتواند راه نجات باشد، اما مشکل اینجاست که خارجیها فقط حاضرند در بخش دولتی ما سرمایهگذاری کنند.
وی افزود: خارجیها بیشتر مایلند در بخشهایی مانند ماشینسازی و معادن ما وارد شوند، چرا که بانک مرکزی فقط برای شرکتهای دولتی ضمانت میکند و برای بخش خصوصی، ضمانت نمیکند و در عمل، بخش خصوصی راه به جایی ندارد.