معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان از راه اندازی سامانه ملی اوقات فراغت در همه استان ها، نخستین بار در کشور خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعي خبرگزاري دانشجو؛ غلامرضا شعبانیبهار شب گذشته در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با موضوع دغدغه خانواده ها برای غنی سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان افزود: بهترین نوع اوقات فراغت ، اوقات غراغت فعال است زیرا وقتی فردی اوقاتش را به فعالیت هایی همچون گردشگری، ورزش و برنامه های هنری صرف می کند می توان گفت که اوقات فراغت بهینه ای داشته است.
او در بیان انواع اوقات فراغت به اوقات فراغت بی برنامه، انفعالی و غیر فعال مانند تماشای تلویزیون و سرگرم شدن با موبایل و اینترنت، نیمه فعال مانند فعالیت های جنبی در کنار کار های روزمره اشاره کرد و ادامه داد: سازمان ورزش و جوانان همه ساله برای بهینه مصرف شدن اوقات فراغت نوجوانان و جوانان ایرانی برنامه های فراوانی را تدوین می نماید.
ابوالفضل قلی پور مدیر عامل باشگاه مقاومت بسیج نیز کمبود اماکن ورزشی و زمین های فعالیتی را عمده عامل فقدان برنامه ریزی برای اوقات فراغت جوانان و نوجوانان بیان کرد.
قلی پور گفت:سازمان بسیج مستضعفان در راستای بهینه سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان دختر و پسر کشور از ایجاد و فعالیت 3 هزار سالن ورزشی تحت نظر 15 هزار مربی در سراسر کشور خبر داد.
او ادامه داد: استخر، تیراندازی و برخی فعالیت های زور خانه ای از نمونه فعالیت هایی است که این سازمان برای جوانان در نظر گرفته است.
مدیر عامل باشگاه مقاومت بسیج همچنین از استقرار 200 پایگاه استعداد یابی در تهران و یکصد در اصفهان خبر داد و گفت: تاکنون با اقدامات صورت گرفته سازمان ورزش بسیج موفق شده تا 100 ورزشکار را به تیم های ملی معرفی نماید.
معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان از راه اندازی سامانه ملی اوقات فراغت درسطح تمام استان ها برای اولین بار در کشور خبر داد و افزود: طبق هماهنگی های انجام شده ارگان های ذیربط در تمام استان ها موظفند جهت اعلام جزئیات برنامه های اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در سامانه یاد شده به منظور ایجاد سهولت برای خانواده ها و جوانان، اقدامات مقتضی را به عمل آورند.
محمدعلی قره کارشناس ورزش همگانی در ارتباط تلفنی با این برنامه یادآور شد: اوقات فراغت نیاز به تعریف و تفهیم مجدد به مسئولین اجرایی دارد.
او ادامه داد: خردمندان و بزرگان ما هم در گذشته برای اوقات و فراغاتشان برنامه هایی از قبیل مطالعه ، ورزش ، غزل سرایی و کشاورزی داشتند.
قره افزود: اوقات فراغت نباید باری بر هر جهت باشد بلکه باید به تعالی انسان کمک رساند.
کارشناس ورزش همگانی تصریح کرد: نا آگاهی مسئولان از تعریف صحیح اوقات فراغت منجر می شود که هیچ اقدام موثری برای مردم برداشته نشود.
قلی پور در ادامه این برنامه گفت: سازمان ورزش بسیج از همسویی خوبی برای هدفمند سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان برخوردار است.
او افزود: در این راستا همه ساله مسابقات دوره ای در شهرستان ها و استان ها و نهایتاً در سطح کشور برگزار می شود که حاصل آن هم راهیابی 100 ورزشکار زن و مرد به تیم های ملی بوده است.
معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در سوی دیگر این برنامه گفت: درتمام استان ها کمیته های نرخ گذاری مستقر اند که برای تعیین قیمت دوره های آموزشی ورزشی و هنری که در ایام فراغت نوجوانان و جوانان تدوین می شود تصمیم می گیرند.
او تصریح کرد: تعرفه قیمت گذاری در استان ها متفاوت است زیرا شرایط اقتصادی و امکانات قابل ارائه در استان ها متفاوت است.
شعبانی بهار همچنین استعداد یابی و پرورش صحیح استعداد ها را در میان جوانان از مهم ترین اقدامات و برنامه های وزارت ورزش و جوانان بیان کرد.
فرزاد غفوری کارشناس وزارت ورزش و جوانان در دیگر ارتباط تلفنی با تیتر امشب یادآور شد : اوقات فراغت فقط مختص تابستان نیست و مسئولین ذیربط موظفند تا برنامه ریزی های بلند مدتی در تمام طول سال و حتی برای خانواده ها انجام دهند.
او نقطه ضعف حرکتی در این حوزه را نبود تقسیم بندی وظایف ارگان های ذیربط عنوان کرد و گفت: اگر هر بخش وظایف مربوط به خود را انجام دهد دیگر خللی در برنامه ریزی ها صورت نمی گیرد.
غفوری همچنین ادامه داد: وقتی دلیل ضعف را از ارگان ها جویا می شویم می گویند ضعفی نیست و ما در حال انجام کار حرفه ای هستیم.
او افزود: کار حرفه ای این نیست که سازمان ورزش بسیج اقدام به استعداد یابی کند بلکه این سازمان بهتر است در امر فعال سازی باشگاه ها قدم بردارد و استعداد یابی را به ارگان های مربوطه بسپارد.