به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امیر خجسته در همین رابطه از ارایه پرونده تفحص از بنیاد شهید در گزارش مبسوط به رئیس قوه قضائیه خبر داد وگفت: بر این اساس دادگاه ویژه ای برای بررسی مستندات به دست آمده تشکیل شده است.
نماینده همدان در مجلس تاکید کرد: ما با هیچ یک از افراد رودربایستی نداریم و با هیچکس نیز تبانی نکرده ایم؛ اینکه میگویند این پرونده مختومه شده اطلاعات غلطی است. ما مشکلات عدیدهای در بانک دی و سیستم های اقتصادی در بنیاد شهید داشتیم که تیم تحقیق و تفحص در بررسی های خود به آنها پرداخت.
خجسته با بیان اینکه ما با دولت ها در جنگ نیستیم بلکه به دنبال ریشه کنی مفاسد هستیم، افزود: با هر کسی که بیت المال را غارت کند برخورد می کنیم، در جریان تحقیق و تفحص از بنیاد شهید نیز صدها میلیارد تومان را برگرداندیم.
این نماینده مجلس دهم اظهار کرد: متاسفانه تخلفاتی در بانک دی رخ داده است که تلاش داریم سرمایه از دست رفته را بازگردانیم؛ برخی ها گمان می کنند که ما اطلاعاتی نداریم درحالی که باید گفت آیا گمان می کنید اطلاعی از قیمت گذاری زمینی که با قیمت ناچیز می خرید، نداریم؟ به همین زودی ها چندین تحقیق و تفحص را شروع خواهیم کرد؛ از جمله 50 هزار میلیارد تومانی که در یکی از بانک ها بلاتکلیف است و نیز تحقیق و تفحص از چندین بانک نمونه آن بانک دی است این بدان معناست که تحقیق و تفحص ما استمرار دارد.
خجسته با یادآوری موانعی که در مجلس قبل برای تحقیق و تفحص از بنیاد شهید ایجاد شد ادامه داد: طبق قانون اتفاقاتی که صورت گرفته به رئیس مجلس گزارش شد و به صورت مفصل مدارک را به رئیس مجلس ارائه کردیم، حال بخش عمده ای از گزارش تحقیق و تفحص از بنیاد شهید با مستندات آن به رئیس قوه قضاییه ارایه شده است و توضیحاتی نیز در جلسه ای مشترک با رئیس قوه قضاییه به وی ارایه کردیم.
**تعدادی از افراد در ارتباط با تحقیق و تفحص از بنیاد شهید دستگیر شده اند
وی افزود: رئیس قوه قضاییه دستور دادند تا این موضوع در دادگاهی ویژه پیگیری شود، از قبل تعدادی از افراد دستگیر شده اند و در آینده نیز با قدرت این کار ادامه می یابد.
خجسته با بیان اینکه 'ناکارآمدی و سوء مدیریت در بنیاد شهید غوغا کرده است'، گفت: فشارهای سیاسی از داخل و خارج مجلس مانع از آن می شد که تحقیق و تفحص به نتیجه برسد؛ بر اساس تلاش های صورت گرفته 500 میلیارد تومانی که از صرافی بانک دی به دبی رفته بود برگردانده شد همچنین بخشی از اموال و یک هتل نیز بازگردانده شده است.
وی درباره امضا نشدن تحقیق و تفحص از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس نهم، افزود: هفت نفر این تحقیق و تفحص را امضا کردند ولی تعدادی از آنها امضا نکردند، ما گمان می کردیم که این تحقیق و تفحص روال عادی دارد اما پیچیدگی های زیادی داشت و عزمی برای قرائت آن وجود نداشت.
خجسته تاکید کرد: متاسفانه در آخرین جلسه ای که برای نهایی شدن تحقیق و تفحص از بنیاد شهید تشکیل شد تعداد اعضا به حدنصاب نرسید اما از مسیر قوه قضاییه موضوع را پیگیری و به رییس مجلس گزارش دادیم و حال مسئولیت طبق قانون با هیات رئیسه خواهد بود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: متاسفانه برخی از نمایندگان فشار می آوردند تا این تحقیق و تفحص به سرانجام نرسد. لذا در نهایت در صحن علنی مجلس از وقت نطق میان دستور خود استفاده کردم و بخشی از گزارش تحقیق و تفحص را ارائه دادم و گفتم که آیا بحث سلطان شکر در شرکت سبحان دروغ است؟ آیا سند ندارد؟ ما طبق آیین نامه نمی توانیم بگوییم ولی اگر رئیس مجلس بخواهد آن را مطرح می کنیم.
**باید سیستم های اقتصادی از بنیاد شهید جدا شود
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما هیچگاه نمیگوییم آقای زریبافان یا هر فرد دیگری اختلاس کرده اما بدون شک ضعف های مدیریتی وجود داشته ما حتی با رئیس فعلی نیز کاری نداریم؛ به نظر می رسد باید سیستم های اقتصادی از بنیاد شهید جدا شود و واگذاریهایی در این زمینه صورت گیرد.