کد خبر:۵۲۶۶۸۶
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

رفع بیکاری از مذاکرات برجام سخت تر نیست

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: رفع مشکل وضع بیکاری و رکود اقتصادی از موضوع مذاکرات برجام پیچیده تر و سخت تر نیست.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهندس سید حمید کلانتری روز سه شنبه در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان خراسان شمالی با بیان اینکه برای رفع بیکاری در کشور باید اعتماد مردم را جذب کنیم و امید را در جامعه افزایش دهیم گفت: هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد، هنر می خواهد تا این سرمایه ها را هدایت و اعتماد مردم در این زمینه فراهم کنیم.


وی همچنین بر همکاری بین قشرهای مختلف در راستای افزایش کسب و کار و رونق اقتصادی تاکید کرد و افزود: وقتی تفاهم و همکاری بین قشرهای مختلف تقویت شود مشکل بیکاری نیز حل خواهد شد.


وی افزود: همچنین باید مردم را به همکاری دعوت کنیم و این همکاری نیز پس از ایجاد اعتماد ایجاد خواهد شد.


وی یکی از مشکلات جدی کشور را بیکاری عنوان کرد و گفت: به دلایل مختلف از جمله سیاست های نادرست، نبود سیاست های اقتصادی درست و با برنامه و تحریم ها باعث شد تا واحدهای صنعتی و اقتصادی با رکود و مشکل مواجه شوند که هم اکنون باید برای بازسازی این موارد و رونق اقتصادی تلاش کنیم.


وی اظهار کرد: همه باید وارد صحنه شویم چرا که تنها از دست دولت، مجلس، وزارتخانه، بخش تعاونی، خصوصی و یا سایر بخش ها کسب و کار رونق نمی یابد بلکه هر کس باید سهم خود را در زمینه اشتغال ایفا کند و در این راستا منافع ملی بر منافع گروه، حزب و یا فرد ترجیح داده شود.


وی به بزرگ نمایی برخی از رویدادها، بزرگ کردن حاشیه ها در روزنامه ها نیز اشاره و تصریح کرد: مسائل مهم باید اولویت دار شود چرا که هم اکنون اولویت اول کشور اقتصاد است و همه تلاش ها را در راستای اقتصاد مقاومتی باید انجام دهیم.


وی گفت: چند ظرفیت شغلی در جامعه وجود دارد که گرایش با اشتغال ارزان و بالا از جمله است.


وی به اشتغال در صنعت پتروشیمی اشاره کرد و افزود: اشتغال در این حوزه به ازای هر یک نفر بیش از یک میلیارد تومان است این در حالی است که در ظرفیت های کوچک با دانش کمتر و تکنولوژی محدود به ازای هر یک نفر 30 میلیون تومان و یا حداقل کمتر از 100 میلیون تومان شغل ایجاد می شود.


وی اظهار کرد: سرمایه گذاری بزرگ منافاتی ندارد اما باید از منابع بانک ها و سرمایه های خارجی این گونه اقدامات شود و ظرفیت های برای اشتغال در حوزه های کوچک تر هزینه شود تا اقشار بیشتری از جامعه را شامل شود.


***ظرفیت های شغلی در استان ها شناسایی شود


کلانتری با بیان اینکه ظرفیت های شغلی در استان ها شناسایی شود گفت: این ظرفیت ها را باید توسعه دهیم .


وی افزود: صندوق های کار آفرینی با تسهیلات تا یک میلیارد ریال با بهره کم نیز وجود دارد که باید از ظرفیت ها برای رونق کسب و کار در استان ها استفاده شود و حتی زنان روستایی که توانمندی در ایجاد شغل دارند می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.


وی گفت: مشاغل خانگی که کمک خرج خانواده ها هستند باید تقویت شوند و این امر با آموزش، نظارت و رعایت مسائل بهداشتی می توان توسعه داد و حتی به شرکت های زنجیره ای متصل کرد.


وی یکی دیگر از اقدامات مهم و اولویت دار کشور را توسعه تعاونی ها عنوان کرد و افزود: تعاون یکی از دستاورد های اشتغال پایدار است و هم اکنون 100 هزار واحد تعاونی فعال در کشور داریم.


وی گفت: 25 هزار واحد تولیدی کشاورزی تعاونی، 17 هزار صنعت، یک هزار و 700 واحد معدن، و 12 هزار تعاونی فعال در حوزه مسکن وجود دارد.


معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید در زمینه اشتغال در حوزه تعاون جهش دو تا سه برابری خواهیم داشت افزود: اولویت بعدی نیز باید توسعه صادرات باشد که اگر این مهم انجام شود کیفیت ها نیز افزایش خواهد یافت، برند سازی و استاندارد سازی خواهد شد.


مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی نیز در این آیین گفت: طبق مرکز آمار ایران نرخ مشارکت اقتصادی در زمستان 94در این استان 40.3 بوده اکه این میانگین کشوری در این شاخص 37.2 است.


رضا نوری افزود: نرخ بیکاری استان نیز 12.5 است و این میانگین کشوری در یان شاخص 11.8 است .


وی گفت: سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با 39.6 درصد، صنعت با 24.3 درصد و خدمات 36.1 درصد است.


وی افزود: سهم این استان در حوز کشاورزی بیش از میانگین کشور است اما در حوزه صنعت و خدمات پایین تر است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۴
بسيار سخت تره ، زيرا مسئله بيكاري مردم با زيرساخت ضعيف و مشكلات شديد اقتصادي كشور ، ناشئ از بي تدبيري مديران نالايق و فساد دولتي و غير دولتي و قاچاق و تحريمهاي كمرشكن و عدم سرمايه گذاري خارجي و ريسك بالآي سرمايه گذاري خارجي و داخلي به علت عدم ثبات و دورانديشي واقعي از وضعيت مملكت . به اين راحتيها و با اين مديراني كه فقط در سمت ها جابجا ميشوند امكان پذير نميباشد و متاسفانه در آينده ناامني در كشور عزيزمان ايجاد خواهد كرد
0
0
ناشناس
Netherlands
۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۵
بیکاری عملا منجر به نسل کشی می شود و آینده ایران را نابود می کند
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار