آخرین اخبار:
کد خبر:۵۲۸۱۴۲

دولت به بحران مالی خورده است/ کسری ۹۵درصدی بودجه در برخی بخشها

بررسي داده‌هاي بانك مركزي از عملكرد بودجه دولت نشان مي‌دهد با وجود تنگناهاي درآمدي دولت از فروش نفت و مواد معدني كه مطابق با اين گزارش، كسري ۹۵درصدي دارد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اصلاح‌طلب تعادل از عملكرد 2ماهه بودجه دولت گزارش داده است: بررسي داده‌هاي بانك مركزي از عملكرد بودجه دولت نشان مي‌دهد با وجود تنگناهاي درآمدي دولت از فروش نفت و مواد معدني كه مطابق با اين گزارش، كسري 95درصدي دارد، درآمدهاي مالياتي نقش پررنگي در تامين هزينه‌هاي جاري دولت داشته است. با اين حال طبق بررسي‌هاي «تعادل» عملكرد 2ماهه دخل و خرج دولت در سال جاري نشان مي‌دهد دولت در تحقق درآمدهاي خود چندان موفق نبوده به‌طوري كه بر اساس اين گزارش تنها 50‌درصد از درآمد 2ماهه مصوب، محقق شده است.

 

از اين رو كاهش قيمت نفت و ركود موجود در بازار داخلي بيشترين تاثيرات منفي را بر ميزان تحقق بودجه دولت گذاشته است به‌طوري‌كه درآمدهاي مالياتي در اين گزارش 118‌هزار و 505‌ميليارد ريال برآورد شده كه از اين ميزان تنها 67‌درصد از مقدار مصوب محقق شده و از سوي ديگر ساير درآمدهاي دولت نيز 15‌هزار و 351‌ميليارد ريال بوده است كه اختلاف فاحشي با مقدار مصوب در بودجه 2ماهه نخست سال 95 (90هزار و 964ميليارد ريال) دارد.

 

از سوي ديگر داده‌هاي بانك مركزي همچنان خبري از پرداخت‌هاي هزينه‌يي ارائه نكرده و حتي گزارش عملكرد فروردين ماه سال جاري نيز رقمي از ميزان پرداخت‌هاي عمراني دولت ارائه نداده اما ميزان اعتبار مصوب در 2ماهه نخست سال جاري 97‌هزار و 638‌ميليارد ريال پيش‌بيني شده است. با اين حال يافته‌ها از بررسي داده‌هاي بانك مركزي از مدت مشابه سال‌هاي 93 و 94 بيانگر ناكافي بودن اعتبارات تخصيص يافته به بودجه‌هاي عمراني است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار