به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه دنیای اقتصاد و حامی دولت از احتمال افزایش تورم خبر داده است: آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که نرخ تورم نقطهبهنقطه در تیرماه به 1/ 8 درصد رسیده که این رقم بیشترین تورم نقطهبهنقطه در سال جاری بوده است. این نرخ نسبت به ماه قبل 3/ 1 واحد درصد افزایش یافته است. تورم نقطهبهنقطه، تغییرات شاخص بهای مصرفکننده در یک ماه مشخص نسبت به ماه مشابه سال قبل است. مطابق این آمارها، نرخ تورم ماهانه در تیر ماه معادل 8/ 0 درصد ثبت شد که با نوسان تورم در این محدوده، نرخ تورم نقطهای تا پایان سال دوباره دورقمی خواهد شد.
آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد که رشد نقطهبهنقطه تورم در تیرماه سالجاری به 1/ 8 درصد رسید که این رقم بیشترین میزان تورم نقطهبهنقطه در سالجاری است و تغییر مسیر در تورم محسوب میشود. اگرچه تورم نقطهبهنقطه در تیرماه افزایش یافته، اما روند نزولی تورم متوسط همچنان ادامه دارد و رقم 2/ 9 درصد برای تورم 12ماه منتهی به تیرماه ثبت شده است. کارشناسان معتقدند تداوم رشد بالای متغیرهای پولی میتواند دستاورد تورمی دولت یازدهم را با خطر روبهرو سازد و باید اقدامات برای پایداریسازی تورم تکرقمی صورت گیرد. تورم ماهانه تیرماه نیز معادل 8/ 0درصد ثبت شده که در صورت تداوم این نرخ تا پایان سال نرخ تورم نقطهبهنقطه به بالای 10 درصد میرسد...
هرچند که دولت در سالجاری تورم تکرقمی را هدفگذاری کرده و در ماه قبل به این مهم دست پیدا کرد، اما تداوم نوسان تورم نقطهبهنقطه در سطح 8 درصد یا بالاتر باعث خواهد شد که مسیر تورم متوسط نیز تغییر کند. براساس گزارش بانک مرکزی میزان تورم متوسط در تیرماه معادل 2/ 9 درصد بوده که این رقم در خردادماه 7/ 9 درصد گزارش شد؛ بنابراین طی یک ماه 5/ 0 واحد درصد از تورم کاسته شد. بررسیها نشان میدهد که اگر تورم ماهانه تیرماه (8/ 0 درصد) در تمامی ماهها تا انتهای سالجاری برقرار باشد، میزان تورم متوسط 9/ 8 درصد میشود و تورم نقطهبهنقطه به بالای 10 درصد خواهد رسید. در حال حاضر برخی از کارشناسان معتقدند تنها رسیدن تورم به زیر 10 درصد نمیتواند یک موفقیت تلقی شود زیرا باید اقدامات ثبات ساز برای پایدارسازی تورم تکرقمی ایجاد شود.