به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اعتماد نوشت در حالی که رئیس بانک مرکزی رشد 5 درصدی را پیشبینی میکند، رئیس اسبق سازمان مدیریت میگوید با رکود فعلی نمیتوان انتظار رشد اقتصادی داشت.
اخیرا سیف رئیس بانک مرکزی گفت تا پایان امسال، نرخ رشد اقتصادی کشور به 5 درصد میرسد. اما بایزید مردوخی رئیس اسبق سازمان مدیریت در روزنامه اعتماد تصریح کرد: همه به این حقیقت واقف هستیم که در سه سالی که از عمر دولت یازدهم گذشته است، صنایع و بخش تولیدی نتوانسته شکوفایی خاصی داشته باشد و همچنان رکود بر اقتصاد حاکم است.
بنابراین نمیتوان از رکودی اینچنین، انتظار برآورده شدن رشد اقتصادی آن هم در سطح پیشبینی شده در برنامه ششم را داشت. بررسی آمار سرمایهگذاری در بخشهای مختلف نیز همین نتیجه را به دست میدهد.
وی میافزاید: دولت میتواند با پرداخت مطالبات بخش خصوصی، آرامش بیشتری بر اقتصاد حاکم کرده و با استفاده از این اوراق دوباره امید به خروج از رکود و به حرکت درآمدن تولید زنده شود. اما با وجود تمام محاسن مورد تاکید این بازار در شرایط فعلی اقتصاد، نمیتوان برای خروج از رکود تنها به این ابزار دل بست. این اتفاق ممکن است در کوتاهمدت اثراتی بر جلوگیری از تداوم رشد منفی تولید، صنعت و سرمایهگذاری در سطح کلان اقتصاد داشته باشد اما این اثر کوتاهمدت برای مدتی طولانی قابل اتکا نیست و خروج از رکود با استفاده از ابزار بدهی کار آسانی نخواهد بود.
برای ایجاد بازار بدهی باید ابتدا ساز و کار آن تعیین شود. اعتمادسازی نیز به عنوان نخستین گام، لازمه ایجاد این بازار است. بخش خصوصی باید برای استفاده از این اوراق به دولت اعتماد داشته باشد که این برگهها را به عنوان طلب خود پذیرا شود. این اوراق باید حالت نقدینگی داشته باشد و قابلیت تبدیل به سهام یا پول نقد را دارا باشد.