به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی باغستانی امروز در نشست خبری سازمان حفظ نباتات کشور اظهار کرد: اخیرا 19 قلم سم مسئلهدار از چرخه تولید حذف شده است به دنبال ثبت نشان تجاری برای کلیه سموم عرضه شده در بازار مصرف هستیم.
وی افزود: 250 مورد درخواست برای بررسی سموم آماده مصرف به سازمان حفظ نباتات آمده است که امیدواریم از سال 96 بتوانیم تمام سموم عرضه شده در بازرا مصرف را با نشان تجاری عرضه کنیم.
* 3500 فروشگاه غیرمجاز عرضه کننده سم در کشور شناسایی شد
رئیس سازمان حفظ نباتات افزود: تجارب لازم برای کشت گندم انجام شده و دو میلیون لیتر سم برای ضدعفونی بذور گندم تهیه شده است.
باغستانی تصریح کرد: با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی ایران و نیروی انتظامی کشور 3500 فروشگاه غیرمجاز شناسایی شده است و این فروشگاهها ساماندهی شده به طوری که اکنون 1300 فروشگاه غیرمجاز باقی مانده که تا شش ماه آینده امیدواریم همه آنها جمعآوری شوند.
وی گفت: وزیر جهاد کشاورزی در این خصوص بسیار پیگیر است و هفتهای یک بار از ما در خصوص برخورد با واحدها و مراکز غیرمجاز عرضه کننده سم گزارش میخواهد.
رئیس سازمان حفظ نباتات تاکید کرد: محمولههایی که به صورت قاچاق و بدون شناسنامه به کشور میآیند ما نمیتوانیم هیچ تحلیلی بر روی آنها داشته باشیم زیرا مبدا تولید آنها مشخص نیست و برای بررسی تعیین تکلیف آنها مجبوریم که همه مولفههای خطر را بررسی کنیم که این امر امکانپذیر نیست و نهایتا ما 4 مولفه خطر را با توجه به کشور مبداء بررسی میکنیم.
باغستانی تاکید کرد: در حال حاضر 230 آفت قرنطینهای در کشور داریم که این آفات را بر اساس ریسک کشور مبداء در کالاهای وارداتی مورد بررسی قرار میدهیم.
وی یادآور شد: قانونگذار مطرح کرده که تمام کالاهای کشاورزی که به صورت قاچاق به کشور وارد میشود باید معدوم شوند یا اینکه به کشور مبداء ارسال گردد اما از آنجایی که کشور مبداء در کالای قاچاق مشخص نیست ما تمام میوههای وارداتی قاچاق را معدوم میکنیم.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد: در روزهای گذشته 101 تن محموله کشاورزی قاچاق کشف و منهدم شد که شامل 72 تن گوجهفرنگی، 23 تن لیموترش و مابقی آن گردو و آواکادو بوده است.
باغستانی یادآور شد: بخش زیادی از میوههایی که به صورت قاچاق به کشور میآیند پیلهوری و تهلنجی هستند که ما امکان کنترل ورود این محصولات به کشور را نداریم زیرا ما در بسیاری از محصولات وارداتی به کشور آنها را بین 6 ماه تا 3 سال مورد بررسی قرار میدهیم تا حامل آفتی به کشور ما نباشد.
* گلخانه محل نگهداری 30 هزار بنسای وارداتی آتش زده شد
این مقام مسئول تاکید کرد: سال گذشته 30 هزار بنسای به کشور وارد شد که بعد از چند ماه بررسی قرنطینهای این گیاهان مشخص شد که عامل آفات وارداتی هستند به همین منظور گلخانه محل نگهداری این گیاهان آتش زده شد و کل محموله امحاء شد.
باغستانی یادآور شد: هفته گذشته همچنین 15 تن لیموترش در بندرعباس کشف شده است.
وی اظهار کرد: از مرزبانی کشور میخواهیم که همکاری بیشتری با ما داشته باشد تا اجازه ورود میوههای فاقد شناسنامه به کشور نباشیم.
* 20 آفت قرنطینهای مهم در 20 سال گذشته به کشور آمده است
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: 15 تا 20 آفت قرنطینهای مهم در 20 سال گذشته از خارج از کشور به ایران آمده که برخی از این آفتها برای کشور خانمانسوز بوده و در برخی موارد ریشه آنها شناسایی نشده است.
باغستانی یادآور شد: افت داروئک لیموترش با ورود به کشور در مناطق اصلی کاشت این محصول مانند هرمزگان و جنوب کرمان آثار و خسارات فراوانی برجای گذاشته است و مانند سرطان مجبور به امحای درختان لیموترش در مناطق یاد شده شدیم.
* آفت خانماساز داروئک لیموترش به استان فارس وارد شد
وی گفت: براساس گزارشهایی که اخیرا به دست ما رسیده است داروئک لیموترش اخیرا به استان فارس نیز وارد شده است و این منطقه را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
باغستانی در خصوص طرح ارتقای محصولات کشاورزی گفت: قانون میگوید از سفره تا مزرعه باید غذای مردم رصد شود اما جهاد کشاورزی به عنوان کیفیترین عامل تاثیرگذار سلامت در غذا هیچگونه یارانهای در اختیار نمیگیرد.
وی افزود: در راستای طرح ارتقای محصولات کشاورزی برای پایش گوجهفرنگی 6 میلیارد تومان درخواست شد که تا به امروز 6 ریال آن به ما اختصاص داده نشده است.