به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو مارتین کوبلر، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور لیبی، روز جمعه (29 مرداد)، هم زمان با روز جهانی بشردوستانه، در بیانیه ای اعلام کرد: «بیش از 2 میلیون و 400 هزار نفر در لیبی به انواع کمک های بشردوستانه نیاز دارند.»
وی درباره وخامت بحران انسانی در لیبی هشدار داد و افزود: «این افراد با نبود انواع دارو و واکسن مواجه شدهاند و از خدمات درمانی ضعیف رنج میبرند. تقریبا 300 هزار کودک از رفتن به مدرسه باز مانده اند و نزدیک به 350 هزار لیبیایی در سراسر این کشور آواره و بی خانمان شده اند.»
این مقام سازمان ملل همچنین به اوضاع نامساعد بیش از 270 هزار پناهجویی اشاره کرد که بعد از فرار از کشورهای متبوع خود در لیبی گرفتار شدهاند.
وی افزود، نیازهای انسانی ناشی از بحران و ناآرامی در لیبی بسیار عظیم است و این باید در ما انگیزه ای ایجاد کند تا نهایت تلاش خود را برای امید بخشیدن به زندگی این افراد، به ویژه آنهایی که به کمکهای بشردوستانه نیاز مبرم دارند، به کار بگیریم.»
لیبی بعد از سقوط دیکتاتوری معمر قذافی و مرگ وی در سال 2011 میلادی، با شبه نظامیانی دست و پنجه نرم می کند که حضور خود را در این کشور گسترش داده اند.
این کشور با توجه به جنگ قدرت میان شبه نظامیان رقیب، صحنه ناآرامی و درگیریهای خونینی بوده که در اثر آن زمینه برای حضور و گسترش گروه تروریستی داعش فراهم شده است.
شبه نظامیان شورشی در آگوست 2014 (مرداد 1393) طرابلس، پایتخت این کشور را تصرف کردند و در لیبی دو پارلمان و دو دولت تشکیل شد.
دولت شورشیان در طرابلس و دولت دیگری که جامعه جهانی آن را به رسمیت میشناسد در طبرق استقرار یافتند،اما در اواخر دی ماه سال 1394 و پس از تلاشهای بینالمللی شورای ریاست جمهوری لیبی بر مبنای طرح مورد حمایت سازمان ملل، دولت جدید «وحدت ملی» را با هدف متحد کردن جناحهای متخاصم در این کشور معرفی کرد.
این در حالی است که دولت وحدت ملی با مخالفتهایی در داخل و خارج از لیبی مواجه بوده است.
گروه تروریستی تکفیری داعش نیز با استفاده از هرج و مرج و ناآرامی در لیبی، در ژوئن 2015، کنترل شهر سرت را در اختیار گرفت.
نیروهای لیبی از ماه می (22 اردیبهشت 1395) عملیات نظامی خود را برای آزادسازی شهر سرت از اشغال داعش آغاز کرده اند و تاکنون موفق شده اند بخش هایی از این شهر را آزاد کنند.