به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان این که طی دوسال گذشته بیش از ١٥٠ میلیون مترمکعب به ظرفیت برداشت گاز از پارس جنوبی افزوده شده عنوان کرد: هم اکنون ٤٣٠ میلیون مترمکعب گاز در پارس جنوبی تولید می شود.
علی اکبر شعبانپور اظهار داشت: با راه اندازی پنج فاز ١٧،١٨و١٩و٢٠و٢١ و افزایش ١٠٠ میلیون مترمکعبی گاز از پارس جنوبی تا اوایل سال ٩٦ظرفیت تولید از این میدان به ٥٣٠ میلیون متر مکعب در روز رسیده و عملا در برداشت گاز با کشور قطر برابر خواهیم شد.
وی با بیان اینکه دستاوردهای حاصل شده درمیدان مشترک پارس جنوبی نشان دهنده این واقعیت است که اقتصاد مقاومتی در این میدان عملیاتی شده ، خاطر نشان ساخت: اکنون به این توان دست یافته ایم که با توجه به محدودیت های مختلف، در تمامی حوزه های پیچیده و تخصصی طراحی، ساخت و اجرای سازههای فراساحلی و پالایشگاهی بدون دخالت نیروی خارجی و صرفا توسط متخصصان ایرانی، با رعایت دقیق استانداردهای معتبر ایمنی، پروژهها را به سرانجام برسانیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر اینکه گشایشهای موثری در زمینه تامین تجهیزات و منابع مالی روی داده است، عنوان کرد: علاوه بر فازهای اولویت دار کنونی ١٧و١٨و ١٩و ٢٠و ٢١، در فازهای باقیمانده پارس جنوبی از جمله ١٣، ٢٢تا٢٤ نیزتا پایان سال آینده پیشرفت های چشمگیری محقق خواهد شد.
شعبانپور با اشاره به اینکه میادین مشترک نفت و گاز در اولویت توسعه وزارت نفت قرار دارد، تصریح کرد: در شرایط کنونی تمامی تلاشها بر تسریع در بهره برداری به موقع از تمامی طرحهای میدان پارس جنوبی قرار دارد و با توجه به اینکه میادین پارس شمالی، گلشن و فردوسی صرفا به ایران تعلق دارد و شامل میادین مشترک نیست، در شرایط فعلی دارای اولویت توسعه نیست.
وی با اشاره به مذاکرات انجام شده در خصوص توسعه میدان فرزاد A گفت: مذاکرات طرف ایرانی و هندی تا رسیدن به نتیجه قابل قبول در خصوص تعین تکلیف این میادین مشترک ادامه دارد.
شعبانپور با اشاره به میزان نهایی تولید گاز در افق چشم اندازه توسعه پارس جنوبی عنوان کرد: با اتمام تمامی طرحهای پارس جنوبی و افزایش تدریجی تولیدگاز، ظرف ٣ سال آینده، ظرفیت تولید از این میدان به ٨٠٠ میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید.
وی با بیان این مطلب که شرکت نفت و گاز پارس یکی از شرکتهای زیر مجموعه شرکت ملی نفت است که پس از انعقاد قرارداد توسعه، مدیریت اجرای پروژه های نفت و گاز را به عهده دارد، افزود: قرارداد اجرای تمامی پروژه های پارس جنوبی به جز فاز ۱۱ منعقد شده و حدود ١٠ الی ۱۱ میلیارد دلار تاپایان اجرای این طرح ها، تامین مالی خواهد شد.