به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو «اسکندر زند» امروز (دوشنبه) در آیین انعقاد قرارداد انتقال 32 فناوری نوین کشاورزی به بخش دولتی که در محل این سازمان برگزار شد، افزود: اکنون بخش دولتی ظرفیت های لازم را برای دانش بنیان کردن بخش کشاورزی فراهم کرده است اما این تلاش ها کافی نیست. بنابراین اگر بخواهیم کشاورزی دانش بنیان داشته باشیم باید از ظرفیت های بخش خصوصی و دانشگاه ها استفاده کنیم که این، سیاست اصلی دولت به شمار می رود.
وی اضافه کرد: همه نهاده های مورد استفاده حاصل دانش فنی است اما در مقاطعی هر کدام از این نهاده ها به مرحله اشباع می رسد و پاسخگوی شرایط تولید نیست.
به گفته وی، باید از دانش فنی و ظرفیت های جدید برای تولید نهاده های جدید استفاده کرد تا تولید از لحاظ کمی و کیفی بهبود یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد برای تحول صنعت بذر کشور راهی بجز همکاری با شرکت های دانش بنیان و خصوصی نیست.
وی اضافه کرد: پارسال گردش مالی فقط شرکت دانش بنیان گیاهان قندی که 30 درصد بذر کشور را پوشش می دهد و بازار کشورهای اطراف را از آن خود کرده است، 50 میلیارد ریال (؟) بود.
تشکیل مرکزهای رشد در سازمان و موسسه های تحقیقات کشاورزی
رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی از تشکیل مرکزهای رشد در سازمان های تحقیقات کشاورزی خبر داد و گفت: طی تفاهم نامه این سازمان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار است مرکزهای رشد در همه موسسه ها و اداره های تحقیقات کشاورزی استان ها شکل بگیرد تا بخش خصوصی موجب تحرک و پویایی بخش دولتی شود.
زند افزود: اکنون در قزوین و خراسان رضوی به ترتیب 25 و 45 شرکت دانش بنیان فعال است.
به گفته وی، مرکزهای رشد ایده ها و فناوری های ریسک پذیر امکانات لازم را در اختیار محققان مستعد قرار می دهد تا دستاوردهای جدید عرضه کنند.
رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی یکی از چهار ستون اصلی حمایت از بخش کشاورزی را شرکت های دانش بنیان دانست و ادامه داد: تلاش داریم تا دوسال آینده ظرفیت دانشگاه و مرکزهای تحقیقاتی را دو برابر کنیم.
این مسئول درباره تفاهمنامه انتقال 32 فناوری نوین بخش کشاورزی در زمینه تولید و تکثیر انواع بذر ادامه داد: از 32 دستاورد پژوهشی 10 مورد به واگذاری تولید بذرهای محصولات راهبردی و غلات مربوط می شود.
به گفته وی، تاکنون دانش فنی تولید هشت بذر به شرکت های دانش بنیان واگذار شده است و امروز نیز دانش فنی تولید 10 بذر دیگر برای تولید به بخش خصوصی منتقل می شود.
در این آیین تفاهمنامه انتقال 32 فناوری نوین بخش کشاورزی در بخش تولید و تکثیر انواع بذر سورگوم، جو، منوژرم، گندم، ماشک، نخود و تلقیح قارچ، تحقیق و توسعه ماشین های صنعت پرورش طیور، ارقام جدید زنبق اصلاح شده، خوراک دام گرانوله ویژه گروه های مختلف دامی، پادزهر تری والان مارگزیدگی، فرآورده های بیولوژیک از قارچ، شور کم نمک و رژیمی، فرمولاسیون حلوا ارده، گیاهان دارویی با فرمولاسیون تجاری، ساخت خشک کن بذر هندوانه، انتقال توانمندی ایجاد واحدهای گلخانه ای تولید محصولات ارگانیک، تولید تجاری شکارگر آفات برای مبارزه بیولوژیک و تولید انبوه میگو (اس.پی.اف) با شرکت های خصوصی منعقد شد.