به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ابراهیم سحرخیز معاون سابق وزارت آموزش و پرورش به وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان اشاره کرد و اظهار داشت: صندوقی که قرار بود عصای دست معلمان در ایام پیری و بازنشستگی و قلکی برای روزهای مبادا باشد، این روزها حسابی بر سر زبانهاست.
وی ادامه داد: با آمدن دولت جدید، وزیر آموزش و پرورش در مراسم معارفه مدیر عامل جدید صندوق ذخیره فرهنگیان، نوید ایامی را داد که قراربود چتر خدمت رسانی آن چنان گسترده و بیتکلف باشد تا همه معلمان عضو طعم و بوی آن را بر سر سفره خود احساس کنند. سحرخیز با بیان اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان با شرکتهای وابسته خود از بانک گرفته تا هلدینگهای نفتی و ساخت و ساز میتواند نمونهای موفق در سرمایهگذاری باشد، گفت: کسر حداقل 5 درصد از حقوق ماهیانه صدها هزار فرهنگی عضو اگر در اختیار هیأت مدیرهای خبره و کاربلد قرار گیرد میتواند انقلابی در معیشت معلمان فراهم کند تا با انگیزهای مضاعف، آنان را در خدمت نظام آموزشی قرار دهد.
معاون سابق وزارت آموزش و پرورش با طرح این پرسش که «باید به جستجو نشست چرا همواره کارهای اقتصادی برای معلمان در حوزه آموزش و پرورش جز ناکامی و حرمان، آورده محسوسی به دنبال نداشته است؟»، بیان داشت: صندوق ذخیره فرهنگیان تا کنون فقط نام معلمان را به یدک کشیده است؛ پرداخت قهری حق عضویت با بخشنامههای دستوری، هیأت امنا و عامل انتصابی با خاستگاه حزبی و سیاسی، آمد و شدهای اتوبوسی، قبیلهای و فامیلی، فقدان شفافیت و حسابرسی صحیح، فرار از نظارت و پاسخگویی درست به اعضا، از صندوق ذخیره فرهنگیان، هزار توی حصین و محکمی ساخته است که حتی وکلای ملت نیز جرات سرک کشیدن به این چهار دیواری را ندارند. وی با بیان اینکه صندوقی که قرار بود یار شاطر باشد امروز بار خاطر است، افزود: معلمان در صحت و سقم اخبار ضد و نقیض در حیرتند؛ صندوق که چه عرض کنم جعبه شهر فرنگی که تصاویر جور واجوری از آن مخابره می شود تا همین دیروز خبر از سود سرشار و بیسابقه و سرمایهگذاری بلند مدت در هلدینگهای نفتی به مشام میرسید که ناگاه شاهد مانند "دمخروسی" بیرون زد که چه نشستهاید که برای برخی از مدیران، سور و ساتی برپاست.
سحرخیز اضافه کرد: حقوق بیش از 10 میلیون، پاداش چند 10 میلیونی، وام میلیاردی بدون وثیقه به سرمایهگذار همفکر، نو نواشدن برادر عیال مربوطه، چرب کردن سبیل رفیقان حزبی و سازمانی به مثابه تصاویری بود که از طریق این جعبه شهر فرنگی صندوق ذخیره، چشم را اسیر خود کرده بود.
وی ادامه داد: معلمان ماندهاند و نمایندگانی که در دو دوره متوالی در تلاش هستند با نام تحقیق و تفحص به واکاوی از هزار توی صندوقی بپردازند که قفل محکمی بر در آن سنگینی میکند؛ تلاشی که وقتی به نیمه راه میرسد امضا کنندگان از ادامه راه منصرف میشوند.
معاون سابق وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: اگر فرهنگیان لااقل به اندازه 50 درصد در شکلگیری این صندوق سهیمند چرا کسی نمیگوید در صندوق ذخیره فرهنگیان چه بر سر اعتماد فرهنگیان آمده است؟ آیا وام میلیاردی اخذ شده برای صدور کارت فرهنگ، باز پرداخت معوقات میلیاردی از مبادی فلان بانک به سرانجام رسید؟ آیا صحت دارد کارهای بزرگ اقتصادی زیر مجموعه صندوق در حوزه ماشین سازی به فردی سپرده شده که حتی یک روز کار اقتصادی نکرده است و دانش آموخته علوم تربیتی است؟
سحرخیز تصریح کرد: آیا واقعاً برای رفع شبهه و شائبه هم که شده است نباید پرسید به کارگیری اخوان زوجه مدیر عامل در دو منصب کلیدی در صندوقی که به امانت سپرده شده است مصداق بارز امانت داری است؟
وی ادامه داد: قرار نیست با نام و سپرده معلمان، پرچمداران فلان حزب به نان و نوا برسند و معلم روستا به حقوق یک میلیونی بسازد تا آقای مدیر با بی منت کردن دریافتی خود بگوید بنده با چهارده میلیون تافتهای جدا بافتهام؛ معلم ابتدایی با دو ضامن و گواهی کسر حقوق دو قبضه، محرمانه از گرفتن وام دو میلیونی عاجز باشد و آقازادهها و نور چشمیها و خویشاوندان خانم به طرفه العینی بی هیچ وثیقهای میلیاردها بگیرند و فردا سودش را هم ببخشند.
سحرخیز تصریح کرد: باید به ساز و کاری اندیشید تا این صندوق آهنین ذخیره به صندوقی شیشهای و شفاف بدل شود تا تمامی آنچه در درون آن اتفاق میافتد بر اعضا و صاحبان حقیقی آن عیان باشد؛ تصمیم گیرنده معلم باشد نه وزیر؛ منصوب کننده معلم باشد نه حزب و جناح سیاسی؛ از عایدات امروزش سرمایه گذار بهرهمند باشد نه قلیل افرادی که نور چشمی هستند.
منبع: فارس