به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جهانگیر شریفی امروز در جمع خبرنگاران تأکید کرد: سیاست ما بسترسازی برای پاسخگویی اجرایی به مواردی نظیر عمر ساختمان، مصالح ساختمانی، استاندارد و حذف واسطهگری در صنعت ساختمان است.
وی با اشاره به اینکه رکود صنعت ساختمان در کشور به تکنولوژی ساخت بر میگردد، گفت: تکنولوژی در واقع تجمیع به کارگیری مصالح است که در طرح ادغام منجر به روش میشود، تا یک ساختمان ایجاد شود.
شریفی افزود: تکنولوژی ساخت براساس معیارهای تحقیق شده نداریم، در ایران بزرگترین برجها را هم به روش ترکیبی سنتی-مدرن میسازند، در حالی که این دو روش با هم همخوانی و تجانس ندارد.
عضو سازمان نظام مهندسی اظهار داشت: عدم رشد صنعت ساختمان در ایران به دلیل معضلهای مدیریتی، عدم به کارگیری تکنولوژی نوین، نبود دغدغه از سوی متولیان، وجود واسطهها و فعال بودن بازار مکاره در صنعت ساختمان است.
وی با اشاره به اینکه عدهای در صنعت ساختمان مشغول به کار هستند که فقط سود کلان را هدف نهایی میبینند، گفت: از نظر تکنولوژی صنعت ساختمان 25 سال از امارات عقب هستیم؛ در کشوری نظیر افغانستان امروز صنعت
ساختمان در حال رشد است و تا 3 سال دیگر ما به تکنولوژی نوین ساختمانسازی افغانستان اصلاً نخواهیم رسید.
شریفی بیان کرد: متأسفانه نظام ساخت و ساز کشور دست عواملی است که ارزان کردن ساخت را با کاهش کیفیت محقق میکنند و این فقط در راستای سود بیشتر است.
عضو انجمن صنفی سازندگان افزود: در کشوری مثل ژاپن تکنولوژی در صنعت ساختمان تعریف شده و دقیقاً اجرا میشود، در حالی که ما در ایران مصالح مناسب داریم، اما از تکنولوژی استفاده نمیکنیم؛ در یکی از پروژههای مسکن مهر مشاهده کردم که در کنار یک ساختمان 4 طبقه به اندازه 2.5 طبقه نخاله ساختمانی ریخته شده است و این یعنی برنامهای برای بکارگیری صحیح مصالح نیست.
وی گفت: در روش جدید ساختمانسازی حتی یک مشت نخاله ساختمانی ایجاد نمیشود و با وجود آنکه 3 شیفت در ساختمانسازی کار میکنند، حیف و میل مصالح نداریم.
شریفی گفت: ایران غنیترین مواد معدنی برای نظام ساختمانسازی را دارد، اما متأسفانه به دلیل آنکه بازار مکاره این صنعت دست عدهای واسطهگر، بنگاههای معاملاتی و افراد غیر متخصص است، در این حوزه عقب هستیم و در واقع مجری ذیصلاح در صنعت ساختمان نداریم.
* برگزاری نوزدهمین نشست تخصصی و مذاکرات مستقیم صنعت ساختمان روز 23 شهریورماه
همچنین دبیر نوزدهمین نشست صنعت ساختمان به خبرنگاران از برگزاری این نشست گفت و افزود: با رویکرد حذف واسطهگری و ترویج کالای استاندارد و مدرن برای سازندگان که یکی از اهداف این نشست تخصصی است، صنعت ساختمان در کشور رشد میکند.
ناصر لعل نوری با بیان اینکه حذف دلالی در صنعت ساختمان را دنبال میکنیم، اظهار داشت: بخش خصوصی این توانمندی را دارد تا همراه با دولت در بخش صنعت ساختمان، مشکلات ساختمانسازی کشور را رفع کند.