آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۱۰۹۳

با کاشی‌های ایرانی خداحافظی کنیم؟

مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور گفت: با توجه به ظرفیت و توان تولیدی کاشی و سرامیک ایران، اصلا نیازی به واردات حتی یک مترمربع کاشی و سرامیک نیست.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه جام جم از واردات کاشی و سرامیک انتقاد کرده است: ‌صنعت تولید کاشی و سرامیک ایران در حالی با رکودی قابل توجه دست و پنجه نرم می‌کند و کارخانه‌ها یکی پس از دیگری دچار وقفه در تولید می‌شوند که به گفته کارشناسان، حجم بالای واردات قانونی و غیرقانونی کاشی و سرامیک، بازار را تسخیر کرده است.

 

روند افزایشی واردات محصولات کاشی و سرامیک خارجی از کشورهای مختلف بخصوص چین در حالی است که جعفر سرقینی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیمه دوم مرداد با تائید بحرانی شدن شرایط رکود در صنعت سرامیک گفت: هم‌اکنون نزدیک به 800 میلیون مترمربع محصولات تولیدشده کارخانه‌های مختلف صنعت کاشی و سرامیک به دلیل نبود بازار فروش در انبارها زمینگیر شده است.

 

بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و کارشناسان صنفی بر این باورند که سیاست‌های اشتباه و بی‌تفاوتی‌های موجود نسبت به حمایت از محصولات داخلی باعث شده تا حجم قابل توجهی از سرمایه‌گذاری صورت گرفته در این زمینه زمینگیر شده و گروه کثیری از کارگران این واحدهای تولیدی در خطر بیکاری قرار گیرند...

 

در همین حال، کامران وکیل، دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی با اشاره به از دست رفتن برخی بازارهای سنتی ایران مثل عراقگفت: با توجه به ظرفیت نصب شده تولید کاشی و سرامیک در ایران، کشورمان توانایی تولید یک میلیون مترمربع انواع کاشی و سرامیک را به صورت روزانه دارد که در نگاه اول بسیار جذاب و قابل قبول است، اما سؤال اینجاست که این ظرفیت با چه پشتوانه‌ای ایجاد شده است؟

 

به اعتقاد وی، امروز معضل اصلی صنعت تولید سرامیک، اصل موضوع واردات نیست، چون قوانین کنترلی در این زمینه وجود دارد اما نکته مهم و جالب توجه برای مسئولان این است که بسیاری از واردکنندگان و سودجویان که فقط به منافع خود فکر می‌کنند، رانت‌های قابل توجهی در اختیار دارند. به‌عنوان مثال کم‌اظهاری یا استفاده از تعرفه‌های مشابه عاملی در افزایش واردات و غیرقابل بررسی بودن آن شده است.

 

دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی تصریح کرد: همین روند باعث شده تا امکان دستیابی به آمار دقیق و برنامه‌ریزی برای کنترل آن در اختیار مسئولان نباشد به صورتی که ممکن است طی یک ماه تنها چند صد کیلوگرم واردات قانونی سرامیک و کاشی داشته باشیم درحالی‌که حجم بالای واردات سرامیک با استفاده از ردیف تعرفه واردات شیشه صورت گرفته که سود بازرگانی کمتری دارد.

 

بهنام عزیززاده، مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور با تاکید بر این‌که از دو سال پیش به مسئولان نسبت به بروز بحران در تولید کاشی و سرامیک هشدار داده شده بود توضیح داد: در بهترین شرایط اقتصادی نیاز بازار داخلی ایران 360 میلیون مترمربع از محصولات یادشده است و اکنون ظرفیت نصب شده 700 میلیون مترمربع است و این موضوع طبیعی بود که در همان دوره رونق نیز دچار مازاد تولید بودیم و امروز که با معضل رکود ساخت‌وساز مواجه شده‌ایم، مشکلات بیشتر خودنمایی می‌کند.

 

مدیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور، میزان کاشی دپو شده داخل انبارها را تقریبا 300 میلیون مترمربع اعلام کرد و گفت:گرچه عامل اصلی این حجم کالای انبار شده، واردات نیست اما همه یقین داریم که با توجه به ظرفیت و توان تولیدی کاشی و سرامیک ایران، اصلا نیازی به واردات حتی یک مترمربع کاشی و سرامیک نیست. وی با رد این ادعا که کاشی تولید ایران گران است، تاکید کرد: با توجه به فناوری نصب شده در کارخانجات کشورمان همه متقاضیان کالای باکیفیت ایران اذعان می‌کنند محصولات صادراتی ایران ارزان‌ترین محصولات در جهان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار