کد خبر:۵۴۲۴۴۹
بندپی در اردبیل اعلام کرد

افزایش زنان معتاد در کشور/ منکر اعتیاد دانشجویان و دانش‌آموزان نیستیم

رئیس سازمان بهزیستی گفت: ما با افزایش زنان معتاد و همچنین مصرف‌کنندگان همزمان چند ماده مخدر و روند افزایشی زنان باردار معتاد روبه‌رو هستیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ انوشیروان محسنی بندپی صبح امروز در همایش معاونان توانبخشی در سرعین اظهار کرد: مهمترین استراتژیکی سازمان بهزیستی در کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه بخش اعتیاد توجه به مولفه پیشگیری است چرا که معتقدیم مداخلات درمانی در حوزه اعتیاد اثربخشی لازم را ندارد.

 

وی افزود: محوریت کار ما در حوزه کاهش آسیب‌های اعتیاد رویکرد پیشگیرانه است و سازمان بهزیستی به عنوان متولی کمیته پیشگیری مبارزه با مواد مخدر تلاش می‌کند تا با ارتقای اگاهی مردم خانواده‌ها و همچنین استقرار تیم‌های اجتماع‌محور بتواند اقدامات خوبی را در این حوزه انجام دهد.

 

رئیس سازمان بهزیستی از افزایش زنان معتاد در کشور ابراز نگرانی کرد.

 

محسنی تصریح کرد: هر چند ما در جامعه با 2 درصد افراد معتاد روبه‌رو هستیم اما برای 98 درصد افراد جامعه رویکرد محافظی و کاهش خطر را مدنظر قرار دادیم تا در چرخه وسوسه اعتیاد گرفتار نیایند.

 

وی با بیان اینکه باید به نحوی کار کنیم تا افراد جامعه را نسبت به خطرات و آسیب‌های اعتیاد مطلع و آگاه کنیم، افزود: ما در روزهای گذشته شاهد برگزاری کنگره دانش اعتیاد در تهران بودیم تا در محیط های عمومی و کار افراد را نسبت به خطرات و آسیب‌های اعتیاد آگاه و مطلع کنیم.

 

رئیس سازمان بهزیستی با یادآوری اینکه 5 هزار تیم در 5 هزار محله به شکل اجتماع‌محور استقرار یافته و اقدامات پیشگیرانه را در حوزه اعتیاد دنبال می‌کنند، افزود: ما از حوزه مداخلات درمانی نیز غافل نشدیم به طوری که 2 هزار و 600 کمپ ترک اعتیاد در کشور و  20 مرکز اجتماع‌محور فعالیت خود را در این حوزه انجام می‌دهند.

 

محسنی ادامه داد: در بخش توانمندسازی بهبودیافتگان اعتیاد نیز هزار و 800 نفر که از دام اعتیاد رها شده‌اند بستر اشتغال آنها را فراهم کردیم و برای 890 نفر از این بهبودیافتگان واحد مسکونی مناسب تهیه شده است.

 

وی افزود: 10 هزار نفر از این بهبودیافتگان در قالب برنامه‌های آموزش فنی و حرفه‌ای وارد چرخه اشتغال شدند تا برای همیشه از دام اعتیاد رهایی پیدا کنند.

 

رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: سازمان بهزیستی تنها دستگاهی است که مبارزه با مواد مخدر را در قالب زنجیره کامل از پیشگیری گرفته تا مداخله در درمان،توانمندسازی بهبودیافتگان و رویکردهای کاهش آسیب‌ در این حوزه پیگیری کرده و دنبال می‌کند.

 

وی گفت: امیدواریم با بازنگری در دستورالعمل‌های مقابله با آسیب‌های ناشی از اعتیاد با یک راهکار مناسب بتوانیم مبارزه همه‌جانبه‌ای را با معضل اعتیاد انجام داده و در جامعه شاهد کاهش تقاضا باشیم.

 

آمار واقعی از معتادان نداریم

رئیس سازمان بهزیستی اظهار کرد: بر اساس سرشماری سال 90 جمعیت معتادان کشور یک میلیون و 300 هزار نفر برآور شده اما این آمار واقعی نیست.

 

محسنی به دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در حوزه شیوع اعتیاد به مواد مخدر صنعتی اشاره کرد و گفت: ما با افزایش زنان معتاد و همچنین مصرف‌کنندگان همزمان چند ماده مخدر و روند افزایشی زنان باردار معتاد روبه‌رو هستیم.

 

وی با ابراز نگرانی از کاهش سن اعتیاد در کشور اظهار کرد: ما نمی‌توانیم منکر اعتیاد دانشجویان یا دانش‌آموزان باشیم ولی آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد اما این دغدغه و نگرانی وجود دارد که اعتیاد زمینه از هم پاشیدن نظام خانواده و افزایش طلاق را به شدت فراهم کرده و باید به مقابله با این پدیده شوم بپردازیم.

 

رئیس سازمان بهزیستی سن اعتیاد را 15 تا 63 سال اعلام کرد و گفت: در این زمینه تحقیقات متعددی انجام شده اما آمار دقیقی در این باب وجود ندارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار