به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نیویورک تایمز در گزارشی نوشت؛ مدت ها قبل از اینکه هواپیماهای بوئینگ جدید خریداری شده توسط ایران در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) به زمین بنشینند، ایران و آمریکا باید با یک واقعیت جدید کنار بیایند: شهروندان آمریکایی ممکن است بار دیگر اقدام به اقامت در تهران کنند؛ اتفاقی که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی و بحران گروگان گیری در سال 1980 رخ نداده است.
زمانی که دولت آمریکا در روز چهارشنبه به دو شرکت هواپیماسازی غربی مجوز داد تا به ایران هواپیما بفروشند، این چراغ سبز چیزی بیش از لغو تحریم های 4 دهه گذشته در صنعت هوانوردی بود. فروش هواپیماهای ایرباس و بوئینگ به ایران تاثیر مهمی در پایان دادن به دوران انزوای مطلق در روابط دو کشور خواهد داشت. بوئینگ تقریبا مطمئنا باید یک دفتر تجاری در تهران ایجاد کند و تکنسین هایی باید به آنجا اعزام شوند تا همتایان ایرانی شان را در زمینه مراقبت و
تعمیر هواپیماها آموزش دهند. در میان این تکنسین ها تقریبا مطمئنا شهروندان آمریکایی نیز حضور خواهند داشت.
به گفته تحلیلگران ایرانی، این دقیقا همان هدفی است که آمریکا از اعطای مجوز به شرکت های هواپیماساز دنبال می کرده است.
قرارداد فروش هواپیما به ایران نه تنها به دولت حسن روحانی اجازه می دهد تا دستاورد ملموسی از نزدیک شدن به غرب به نمایش بگذارد، بلکه ایران را به سمت هدف نهایی یعنی عادی سازی روابط با آمریکا نزدیک تر می کند.
قربانپور، فعال سیاسی حامی دولت روحانی گفت: «کسی نمی تواند انکار کند که همراه ای هواپیماها، افراد (خارجی) و دانش فنی وارد ایران خواهد شد.»
خرید هواپیما از آمریکا، ایجاد دفتر بوئینگ در ایران یا حضور نمایندگان آمریکایی در یک فرودگاه بین المللی شاید در ظاهر بی اهمیت به نظر برسد، اما این به معنای تغییری اساسی در روابط دو کشور خواهد بود.