به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید جواد علوی درباره پاییز اظهار داشت: مزاج این فصل مانند سودا، سرد و خشک است, این فصل مناسب افرادی با مزاج گرم و تر(دموی) است.
به گفته به علت کاهش حرارت غریزی و مصرف زیاد میوهها در تابستان با سرد شدن هوا در پاییز اخلاط به خوبی دفع نمیشود و در بدن باقی میمانند همچنین متغیر بودن هوا (صبح و شب سرد و ظهر تقریبا گرم) و کم بودن خون در این فصل زمینه بروز بیشتر بیماریها است.
این کارشناس طب سنتی افزود: شایع ترین آنها بیماریهای روانی(جنون، وسواس، افسردگی و ...)، بیماریهای پوست و مو (خارش، اگزما، شوره، ترک پوست و...) دردهای مفصلی، ورمهای سوداوی و سرطانها، بیماریهای طحال، تبها، کمخونی، ورم لوزه، درد سیاتیک، انسداد و انگلهای گوارشی، سکته، ورم حلقی، بیماریهای ریوی و عفونتهای ویروسی پوستی است.
علوی اضافه کرد: در پاییز از قرارگرفتن در گرمای ظهر و سرمای صبح و شب، نوشیدن آب سرد، خوابیدن درجای سرد، حمام با آب سرد، استفاده از مسهلهای قوی و قی کردن، عرق کردن زیاد، حجامت و فصد و هر کاری که خون را کم کند، خوابیدن با معده پر، پرهیز بی دلیل، خوابیدن یا بیداری کشیدن زیاد و ... باید پرهیز کرد.
وی ادامه داد: غذاهای شور، تند، ترش و غلیظ،گوشت گاو، گوساله،کنسرو، فست فود، بادمجان، عدس، قارچ، میوههای تابستانی، چای پررنگ،قهوه،کاکائو، سیر، پیاز، سرخ کردنی و... تا حد ممکن مصرف نشود.
این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: از خوراکی و آشامیدنیهای گرم و تر(حلیم، گوشت بره، بوقلمون، مرغ، خربزه، انگور، موز، انجیر، انار شیرین،سیب، گلابی، هویج و...) استفاده شود.