به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ علی عباس نژاد با اشاره به اینکه یگان های حفاظت در راستای ماده 233 قانون برنامه پنجم توسعه و دستورالعمل تشکیل یگان های حفاظت در دستگاه های اجرایی، طبق فرمایش مقام معظم رهبری ایجاد شده اند، افزود: یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن نیز بر همین پایه و با پیگیری وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل این سازمان، بیش از یک سال از تشکیل آن می گذرد.
وی ادامه داد: در این مدت موفق شده ایم که وضعیت نیروها و سازماندهی این یگان را در بیش از 80 درصد استان ها مشخص کنیم و همچنین نقشه راه جامع برای حفاظت از زمین های ملی و اهداف پیش رو برای رسیدن به امنیت آرمانی، تدوین و در اختیار مسئولان این سازمان قرار گرفت.
فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به پایه گذاری سامانه جامع و هوشمند کنترل و گشت های حفاظتی ، افزود: این سامانه به ما امکان می دهد که با بهره گیری از جی پی اس و دیگر فناوری های برتر، تمامی اقدامات و تغییرات صورت گرفته در حوزه حفاظتی خود در سراسر کشور را به صورت برخط و متمرکز زیر نظر داشته باشیم.
عباس نژاد افزود: با توجه به کارهای زیرساختی انجام شده در سال گذشته، برنامه این یگان برای سال پیش رو تمرکز بر کیفی سازی ماموریت ها و بالا بردن هرچه بیشتر کیفیت حفاظت از اراضی ملی است.
این مقام انتظامی در مورد ترکیب نیروهای یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن و آموزش این نیروها گفت: نیروهای یگان حفاظت در هر سازمانی، ترکیبی از پرسنل ناجا و نیروهای خود آن سازمان هستند که البته فرماندهی و هدایت کاملا با نیروهای ناجاست.
سرهنگ عباس نژاد اضافه کرد: کمک بسیار مهمی که پلیس پیشگیری در این زمینه داشته است، آموزش نیروهای غیر انتظامی یگان بود که در قالب یک دوره فشرده و شبانه روزی آموزشی برای این نیروها در دانشگاه علوم انتظامی به مدت 12 روز برگزار شد.
فرمانده یگان حفاظت از اراضی ملی در پاسخ به اهمیت و ضرورت استقرار یگان حفاظت در این سازمان ، گفت: سازمان ملی زمین و مسکن متولی نزدیک به یک میلیون و 300 هزار هکتار از زمین های ملی است که این زمین ها به دلیل قرار گرفتن در داخل و حریم شهرها از ارزش و اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
وی با بیان اینکه این موقعیت، موجب سوءاستفاده های بسیاری توسط سودجویان می شود، گفت: در چنین شرایطی اهمیت وظایف یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن بسیار ویژه و حساس تر از موارد دیگر است.
عباس نژاد ادامه داد : این معضل مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری بوده است و ایشان در بیانات خود بارها فرمان برخورد جدی با مقوله زمین خواری را صادر کرده اند. همچنین افکار عمومی کشور نیز این مورد را جزء مطالبات جدی خود قرار داده است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن درباره دشواری های موجود در حفاظت از اراضی ملی، افزود: پیش از این دایره حفاظت و شناسایی معاونت املاک حقوقی که زیرمجموعه اداره کل راه و شهرسازی بود مسئولیت حفاظت از اراضی را بر عهده داشت که انجام وظیفه آنها با دشواری های فراوانی روبرو بود.
وی مهم ترین دشواری ها را ضابط نبودن این نیروها و عدم امکان حمل سلاح برای آنها دانست ، گفت: این نیروها حتی در حمل تجهیزات انتظامی ساده نیز محدودیت های بسیاری داشتند و از همه مهم تر اینکه دایره حفاظت و شناسایی تجربه کار انتظامی و برخورد با تخلفات به شیوه انتظامی را نداشتند.
این مقام ارشد انتظامی افزود: اما پس از استقرار یگان حفاظت این موانع مرتفع شد و مزایای دیگری نیز به وجود آمد که از جمله آن می توان به ارتباط و همکاری موثر و کارآمد با نیروی پلیس اشاره کرد، چراکه این نیرو ها خود از بدنه ناجا هستند و در هماهنگی کامل با پلیس قرار دارند.
وی اضافه کرد: اعتماد دستگاه قضائی نیز به نیروهای یگان حفاظت به عنوان ضابط دستگاه قضا تام و تمام است و چنین چابکی و کارآمدی به سختی در یک گروه حفاظتی غیر انتظامی ایجاد خواهد شد.در واقع می توان گفت که اساسا کار حفاظت متولی و مسئول پیدا می کند و پاسخگویی امکان پذیر می شود.
سرهنگ عباس نژاد با اشاره به اینکه ظرافت هایی نیز در خدمت یگان حفاظت وجود دارد که ما در درون سازمان ناجا با آن مواجه نیستیم، اضافه کرد: ناجا یک سازمان انتظامی است و روحیه نظامی، نظم، چابکی و سرعت فوق العاده ای به همراه دارد که در نظام اداری کمتر شاهد آن هستیم. در این شرایط یگان باید همواره بین نظم انتظامی خود و حضورش در نظام اداری تعادل ایجاد کند که این از ظرافت های مسئولیت ما به شمار می رود.
فرمانده یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن با تاکید بر اینکه یگان های حفاظت به عنوان ویترین نیروی انتظامی در دیگر سازمان ها به شمار می روند، گفت: همین دلیل باعث شده است که دقت، توجه و سخت گیری ما در گزینش نیروهای یگان دوچندان باشد تا بهترین فرماندهان نیروی انتظامی برای خدمت در این یگان ها برگزیده شوند.
این مقام ارشد انتظامی گفت: در سازمان های گوناگون به عنوان نماد نیروی انتظامی در معرض دید همگانی هستیم و همه تلاش ما نیز در این راستا بوده است تا بهترین چهره را از پلیس که مطابق فرمایش مقام معظم رهبری باید یار مهربان و مقتدر شهروندان باشد به نمایش بگذاریم.