به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عاشورا فقط یک حادثه نیست، عاشورا درس زندگی است. روز عاشورا صحرای کربلا محشر کبرایی بود تا برای همیشه این تقابل منش انسانها در تضاد خیر و شر، درسی برای بشریت باقی بگذارد تا هر کس از عاشورا درس گرفت، راه انسانیت و آزادگی را گم نکند.
در صفحه درس عاشورا هر نوع نمونه ای از منش و طی طریق را شاهد هستیم. افرادی که آگاهانه راه سعادت در پیش گرفتند. افرادی که در ابتدا با تفکر اینکه راه درست را می روند به بیراهه رفته اما در محشر کبرای روز عاشورا راه درست را شناخته و از اشتباهات خود دست کشیدند. افرادی که ابتدا راه سعادت را آگاهانه انتخاب کرده بودند اما به دلایل مختلف از مسیر سعادت دور شدند و در نهایت افرادی که حقایق روشن در جلوی چشمانشان را ندیدند و در جهل مرکب خود باقی ماندند و تا ابد ملعون خدا و خلق خدا شدند.
اولین درس از صفحه عاشورا درس آزادگی است. درس بی تعلقی به گیر و بندهای دنیاست. پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: "بدترین مردمان کسی است که آخرتش را به بهای دنیایش بفروشد و بدتر از او کسی است که آخرت خود را به دنیای دیگران بفروشد." و چه بسیار بودند کسانی که برای دنیای خود یا دنیای دیگران، آخرت خود را در صحرای کربلا فروختند.
درس بعدی بی تفاوت نبودن نسبت به اتفاقات زمان است. امام حسین (ع) و یارانشان نسبت به اتفاقات زمان خود بی تفاوت نبودند و با هدف امر به معروف و نهی از منکر و برای اصلاح دین پیامبر راهی را در پیش گرفتند که به کربلا رسید.
از عاشورا درس های بی شماری می توان نام برد از جمله اینکه اگر اشتباهی در گذشته کردی و بعد از مدتی حقیقت را شناختی، دست از اشتباه گذشته برداری و در جهت اصلاح امور اقدام کنی و صدها درس دیگر که در این مجال نمی گنجد...
«کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا»، این جمله معروف را همه شنیده ایم و در باب تفسیر آن، مقاله ها نگاشته شده و سخنرانی ها شده است، اما در تفسیر آن همین بس که می توان از درسهای عاشورا برای رسیدن به راه درست در هر زمان و مکانی استفاده کرد، حتی در موضوعاتی که به ظاهر شاید بی ربط جلوه کند، از جمله موضوع اقتصادی "پرونده کرسنت".
امروز در شرایطی هستیم که پس از سالها درگیر بودن با شکایت کرسنت علیه ایران در دادگاه لاهه، به گفته یکی از نمایندگان مردم در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، قرار است ماه آینده آخرین جلسه بررسی این دادگاه تشکیل شده و آخرین دفاعیات و مستندات طرفین ارائه شود و در نهایت رأی به تبرئه یا جریمه ایران داده شود. پرونده ای که موضوع آن به 16 سال پیش بر می گردد و قریب به 7 سال است که دعوای آن مطرح شده است.
بدون بیان آنچه تاکنون از کم توجهی برخی مسئولان امر در سالهای گذشته به این پرونده شده و راهی را که می رفت تا حق ایران را در دادگاه لاهه به اثبات برساند به بیراهه کشاند؛ امروز نهادهای مختلف کشور در صورت توجه به درس های عاشورا می توانند نقش خود را به درستی در این پرونده ایفا کنند.
اگر مسئولان نظارتی کشور در مجلس شورای اسلامی، سازمان بازرسی، شورای عالی امنیت ملی و قوه قضائیه با درس از قیام امام حسین (ع) - که سالار شهیدان نسبت به امور زمان خود بی توجه نبود - به موضوع کرسنت و فرصت اندک باقی مانده برای ایران توجه کنند، امروز باید یک هماهنگی ملی صورت گیرد تا از بیان حرف هایی که خواسته یا ناخواسته به ضرر ایران تمام می شود جلوگیری شود. از سوی دیگر، قوه قضائیه کشور با عزم جدی به موضوع پرونده های مفتوح بانیان امضای قرارداد کرسنت ورود کرده و پیش از آنکه دادگاه لاهه بخواهد به اشتباه ایران را محکوم کند، ما پرونده محکومان در ایران را روی میز سرداوران لاهه بگذاریم تا نشان دهیم در ایران با فساد در هر لایه و سطحی برخورد قاطع می شود.
کسانی که در پرونده کرسنت نقش داشتند و امروز کم و بیش مسئولیت هایی در کشور دارند، درس آزادگی از عاشورا را به یاد آورند و به جای توجیه اشتباهات گذشته خود، نسبت به جبران گذشته و اصلاح امور اقدام کنند و برای دنیای خودشان یا دنیای دیگران، آخرت فروشی نکنند.
اگر امروز عاشورای حسینی سرلوحه منش مسئولان کشور شود، می توانیم فساد گسترده در کرسنت را ثابت کرده و در پرونده ای که حق با ایران است، بیت المال 80 میلیون ایرانی را به ناحق بر باد ندهیم.