سلحشور: عبرت آموزي از ويژگي هاي عمده قصه هاي قرآن است
به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجو»، فرج الله سلحشور در مراسم اختتاميه دومين دوره مسابقه سراسري داستان «قصص» که به همت حوزه هنري استان گيلان در رشت برگزارشد، گفت: اين ويژگي آن قدر مهم است که اگر داستاني فاقد آن باشد، يعني تنها براي سرگرمي و تفريح خواننده يا به شگفتي انداختن او نوشته شده باشد، در حد يک لطيفه يا معما باقي مي ماند و نبايد اسم قصه را روي آن گذاشت؛ بنابراين قصه نويس هاي مسلمان هرگز نبايد تنها براي سرگرم ساختن و تفنن خواننده دست به قلم ببرند چون در اين صورت، حداقل اجر معنوي از اين کار نخواهند برد.
وي با اعلام اينکه قصه نويسي از ماندگارترين و نافذترين قالب، براي ارائه مفاهيم و گسترش معارف اسلامي است، گفت: بخش عظيمي از آيات قرآن و ساير کتاب هاي آسماني را قصه تشکيل داده است.
کارگردان سريال حضرت يوسف (ع) با اعلام اينکه خداوند متعال بهترين قصه گوست، افزود: داستان هاي الهي ويژگي همچون حقانيت، هدفمندي، خلاصه گويي و ايجاز، تکرار و تربيت، تازگي و تنوع سبک، الگودهي و عفت کلام دارند.
سلحشور با اشاره به اينکه از ويژگي هاي قصه هاي قرآني واقعي بودن آنهاست و هرگز خيال پردازي و دروغ در داستان هاي اين کتاب مقدس يافت نمي شود، ادامه داد: در اين کتاب مقدس، هرگز قصه گويي به عنوان ابزار سرگرمي و براي خواب کردن انسان ها به کار نرفته است بلکه تمامي قصص قرآن با هدف بيداري افکار و بينايي افراد ارائه شده است.
وي يادآور شد: معمولا تکرار يک آيه يا داستان با تعابير مشابه يا مختلف، براي تذکر و گوشزد کردن اهميت مطلب و افزودن اثر تربيتي آن است؛ زيرا در امر تربيت انسان ها، تکرار لازم است و داشتن الگو از نکات مهم و ضروري در تربيت و هدايت انسان هاست و قرآن با نقل سرگذشت نيکان و بدان جامعه، آنها را به عنوان الگو و مايه عبرت معرفي مي کند.
لازم به ذکر است، دومين مسابقه سراسري داستان کوتاه قرآني، با عنوان «قصص»، به همت حوزه هنري استان گيلان و با همکاري مرکز آفرينش هاي ادبي حوزه هنري برگزار شد و رئيس حوزه هنري در مراسم اختتاميه اين دوره اعلام کرد که دوره بعد به صورت بين المللي برگزار مي شود. /انتهاي پيام/