به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عادل پیغامی امروز در اولین کنگره ملی دانشجویی عملیاتی کردن اقتصاد اسلامی در بستر اقتصاد ایران با طرح پرسشی درباره موانع عملیاتی شدن اقتصاد اسلامی در ایران، اظهار داشت: مانع اول در برابر اینکه چرا اقتصاد مقاومتی به نقطه مطلوب نرسیده و انتظارات برآورده نشده، اهالی علم هستند، چنانکه در حوزه روشهای تحقیق راهبردهای حل مسئله را به اقتصاد مقاومتی تعمیم ندادیم.
وی مانع دوم را مدیریت منابع انسانی معرفی کرد و گفت: در 2 حوزه ورودی و ارتقای بهرهوری با آموزش عالی مشکل داریم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) مانع سوم را مدیریت دانش و مانع چهارم را مسئله انباشت و خطا معرفی کرد و گفت: معتقدیم برای تکامل و رشد تئوریها نیاز به محیطهای آزمایشگاهی داریم؛ مسائل به ما داده نمیشود و تقاضای موثر از سوی نظام قدرت برای حل مسائل اقتصادی صورت نمیگیرد.
وی مقوله بعدی را مقوله فرهنگ دانست و اظهار داشت: علم تا وقتی به زبان تبدیل نشود، گسترش نمییابد و عمومی نمیشود.
پیغامی افزود: ما برای گسترش کار نیاز به رسانه داریم و در این مورد آموزش و پرورش نیز میتواند نقش موثری داشته باشد.
پیغامی گفت: گرچه ما هنوز کتاب درسی در حیطه اقتصاد اسلامی نداریم، اما مشکل این است که اگر چنین کتابی نوشته شود، هم نظام آموزشی آن را نمیپذیرد.
وی مورد آخر را عدم دسترسی به آمار و اطلاعات بیان کرد و گفت: نسبت آمار و اطلاعات برای اقتصاد مانند آزمایشگاه است برای علوم تجربی و ما برای عملیاتی کردن اقتصاد اسلامی نیازمند این هستیم که بتوانیم بخشهای واقعی اقتصاد جامعه و خانواده را پایش کنیم.