رشد سپرده گذاري در پست بانک 3.5 برابر متوسط نظام بانکي کشور است
به گزارش گروه اقتصادي «شبكه خبر دانشجو»، محمود افضلي در نشستي خبري با بيان اينکه يکي از شاخص هاي موجود براي ارزيابي عملکرد بانک ها، حجم سپرده هاي بانک است، گفت: در حالي که در پايان سال 84 مجموع سپرده هاي اين بانک 1402 ميليارد ريال بود، تا پايان امسال حجم سپرده هاي پست بانک به 8 هزار و 476 ميليارد ريال رسيد.
وي افزود: بر اين اساس، حجم سپرده هاي پست بانک در مدت کمتر از 4 سال به 505 درصد افزايش يافته است.
افضلي با بيان اينکه متوسط رشد سپرده ها در نظام بانکي کشور سالانه 25 تا 30 درصد است، گفت: ميزان رشد سپرده گذاري در پست بانک 3.5 برابر متوسط نظام بانکي کشور است.
مديرعامل پست بانك ايران با بيان اينکه برخي بانکها با پرداخت سود بيشتر، سپرده هاي بيشتري نيز جذب مي کنند، اضافه کرد: اين درحالي است که پست بانک به طور متوسط فقط 4 و نيم درصد به سپرده هاي مشتريان خود سود پرداخت کرده است.
وي تصريح کرد: متوسط سود پرداختي بانک هاي دولتي کشور به سپردههاي خود حدود 7 تا 8 درصد است.
افضلي شاخص اعطاي تسهيلات را يکي ديگر از شاخص هاي ارزيابي بانک ها خواند و گفت: بر اين اساس هر بانک مي تواند معادل 80 درصد از سپرده هاي خود را به عنوان تسهيلات به متقاضيان پرداخت کند.
مديرعامل پست بانك ايران افزود: ميزان تسهيلات پست بانک از يک هزار و 332 ميليارد ريال در پايان سال 84، به 6 هزار و 744 ميليارد ريال در پايان سال 88 افزايش يافته است.
وي نسبت مطالبات معوق سر رسيد گذشته و مشکوک الوصول به کل تسهيلات پرداخت شده را شاخص جانبي براي شاخص ميزان تسهيلات دانست و اضافه کرد: در حالي که ميزان مطالبات معوق در نظام بانکي کشور بسيار بالاست؛ اما پست بانک ايران با کاهش اين نسبت از 8 درصد در سال 84 به 4 و 7 دهم درصد در آذر ماه امسال، پس از بانک مسکن در رتبه دوم از لحاظ بهترين عملکرد بانک هاي کشور براي دريافت مطالبات قرار گرفته است.
افضلي با بيان اينکه ابتداي سال 85 درآمد اين بانک، 314 ميليارد ريال بود، گفت: اين شاخص در پايان امسال با 400 درصد رشد به يك هزار و 213 ميليارد ريال ميرسد.
مديرعامل پست بانك ايران افزود: همچنين هزينه هاي پست بانک از 471 ميليارد ريال در ابتداي سال 85، به 962 ميليارد ريال در سال 88 خواهد رسيد.
وي اضافه کرد: در حالي که در سال 85 اين بانک با 157 ميليارد ريال زيان رو به رو بود، تا پايان امسال، پست بانک ايران 286 ميليارد ريال سود خواهد داشت.
افضلي با بيان اينکه ميزان سود هر بانک را با بازده سرمايه آن سنجيده مي شود، تصريح کرد: ميزان بازده سرمايه در اين بانک در ابتداي سال 85، 28 درصد بود در حالي که اين شاخص در پايان سال 88 به 51 درصد مي رسد./انتهاي پيام/