به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه اصلاحطلب تعادل نوشته است: ماجراي نشست شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي در سال 90 و به زمان تشديد تحريمهاي بينالمللي عليه ايران باز ميگردد. در آن زمان اوضاع اقتصادي كشور به شكلي بود كه نمايندگان بخش خصوصي سخن از نابودي بخش توليد به دليل عدم ارتباط با دنيا به ميان ميآورند.
حالا با گذشت 4سال از نشستهاي پياپي نمايندگان دولت و بخش خصوصي برخي از كارشناسان تشكلي ميگويند: طبق تبصره 1 ماده 75 قانون برنامه پنجم توسعه كشور قرار بود جلسات عادي شورا هر دو هفته يك بار تشكيل شود كه اين موضوع با بينظمي رفت و آمد دولتيها همراه شد و در نهايت اين جلسات با تعويق 2ماه يك بار و در برخي شرايط 4ماه يك بار برگزار ميشد كه چنين روالي عدم تصميمگيري به موقع در كاهش بحرانهاي اقتصادي را طي سالهاي اخيربه دنبال داشت.
اكنون نيز كارشناسان بخش خصوصي بر اين باورندكه؛ نشست شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي محفلي براي دورهمي نمايندگان دولتي و بخش خصوصي و تجديد ديد و بازديدها شده كه در نهايت خروجي براي برطرف كردن مشكلات ساختارهاي اقتصادي را به همراه ندارد. حال با آنكه به گفته كارشناسان اين نشستها خروجي براي بهبود وضعيت اقتصاد كشور نداشته است....
در همين راستا؛ عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع و معادن ايران درباره روند نشستهاي شوراي گفتوگو دولت و بخش خصوصي معتقد است: در چند سال اخير ما شاهد برگزاري نشست شوراي گفتوگوي دولت و به همراه بخش خصوصي بوديم، بنابراين ما با برگزاري چنين مناسبتهايي بايد به يك جمعبندي نهايي و عملياتي در بخشهاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي دست پيدا كنيم و درباره معضلات اقتصادي بعد از هر هم انديشي بايد به يك برنامه مدون عملياتي برسيم؛ اين موضوع درحالي است كه چنين روندهاي گفته شده در شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي وجود ندارد.
سيد حسين معروف با اشاره به اينكه برگزاري شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي تا به امروز مشكلات و موانع بر سر راه اقتصاد كشور را برطرف نكرده است به «تعادل» گفت: نشستهاي چند سال اخير شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي مشكلي رادر راستاي بخشهاي اقتصادي و صنعتي برطرف نكرده است. در واقع، اين نشستها بيشتر شبيه دورهمي دولتمردان و نمايندگان بخش خصوصي است كه افراد در محفلي گردهم ميآيند و به مذاكره و گفتوگو ميپردازند.
وي با اشاره به عدم خروجي مناسبي در نشست شوراهاي گفتوگو تصريح كرد: در شوراي گفتوگو شاهد صحبتهاي زيادي در راستاي برطرف كردن مشكلات وجود دارد؛ اين موضوع درحالي است كه اين نوع بحثها در سالهاي آتي نيز تنها در حد گفتمان باقي ميماند و افراد نيز درباره نحوه و چگونگي اجراي بحثهاي شفاهي سخني به ميان نميآورند. به واقع، اين نشستها بيشتر شبيه درد و دل است كه در اجرا هيچ يك از اين گفتمانها دست كسي را نخواهد گرفت.
معروف با بيان اينكه شوراي گفتوگو بايد به اين روند خود خاتمه دهد، گفت: اگر شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي به اين روال ادامه پيدا كند، بهتر است هر چه زودتر اين مناسبتها خاتمه يابد؛ چراكه اين روند منجر به وقت كشي و هدررفت زمان ميشود. متاسفانه گپ و گفت در شوراي گفتوگو هيچ ضمانت اجرايي ندارد و ما در اين جلسات بايد به عملياتي شدن موضوعها توجه ويژهيي داشته باشيم. وي خاطرنشان كرد: صحبتهاي مطرح شده در شورا در يك بازه زماني مطرح ميشود اما در گذر زمان اين نوع بحثها گم ميشود.