به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدمهدی گلمکانی با بیان اینکه امروزه با توجه به محدودیت منابع سوخت فسیلی و زیان بار بودن استفاده از آن برای سلامت های تجدیدپذیر به عنوان انرژی محیط زیست، بررسی و استفاده از انرژی جایگزین از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است، گفت: در این میان انرژی خورشیدی با توجه به اینکه انرژی کاملا پاک و عاری از آلودگی است، اهمیت بیشتری پیدا می کند.
وی با بیان اینکه از آنجا که کشور ایران دارای شدت تابش بالاتری از میانگین شدت تابش جهانی است، ادامه داد: بر اساس آمار 10 ساله که از طریق سازمان فضایی ناسا منتشر شده است، متوسط سالانه شدت تابش انرژی خورشیدی در شهر تهران 4،58 کیلووات ساعت بر متر مربع در روز برآورد شده است.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه استفاده از انرژی خورشیدی به عنوان انرژی جایگزین موجب کاهش مصرف منابع فسیلی می شود، تصریح کرد: این موضوع به گسترش فرهنگ استفاده از انرژی های پاک و بدون مخاطرات و آلودگی های زیست محیطی در میان شهروندان نیز کمک شایانی می کند.
گلمکانی با اشاره به اینکه پارک های انرژی، پارک هایی موضوعی هستند که با ارایه ایده های کاربردی و ابزارهای گوناگون، اقشار مختلف مردم را با انواع کاربردهای انرژی نو (به ویژه انرژی خورشیدی) آشنا می شوند، تصریح کرد: این بوستان ها سعی در فرهنگ سازی درخصوص استفاده از انرژی پاک و جایگزینی آن با انرژی های فسیلی دارند.
وی با اشاره به بوستان های انرژی در شهر تهران ادامه داد: درحال حاضر بوستان های انرژی در سطح شهر تهران شامل مناطق یک (رحمان آباد)، منطقه 3 (خلیج فارس)، منطقه 4 (الغدیر فاز 1 و 2)، منطقه 10 (بوستان نیلوفر)، منطقه 17 (بوستان سبزه) و همچنین منطقه 22 (دوستدار کودک و آبشار) می شود.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران درباره برخی از اقدامات انجام شده در بوستان های انرژی گفت: تجهیز سرویس های بهداشتی و ساختمان های موجود در بوستان ها به آبگرمکن خورشیدی، تامین بخشی از روشنایی بوستان با استفاده از سیستم فتوولتائیک منفصل از شبکه، تجهیز ساختمان های موجود در بوستان ها به نیروگاه های کوچک مقیاس خورشیدی متصل به شبکه و همچنین نصب پانل خورشیدی بر آلاچیق های موجود از مزایای بوستان های انرژی است.