کد خبر:۵۶۱۲۸۰
یادداشت/

بازار در ازای بازار رویکردی جدید برای تجاری‌سازی محصولات کشاورزی

با توجه به فضای واردات محوری که طی چندسال اخیر برکشور حاکم شده، وزارت جهاد کشاورزی به جهت حمایت از صادرات محصولات کشاورزی و تولید داخل، تصمیم به اجرای سیاست بازار در ازای بازار گرفت.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، با توجه به فضای واردات محوری که طی چندسال اخیر برکشور حاکم شده، وزارت جهاد کشاورزی به جهت حمایت از صادرات محصولات کشاورزی و تولید داخل، تصمیم به اجرای سیاست بازار در ازای بازار گرفت.

 

در این خصوص تصمیم مهمی که در بخش کشاورزی گرفته شده این است که در آن بخش از محصولات کشاورزی که نیازمند واردات هستیم، سیاست «بازار در ازای بازار» اجرا شود. برهمین اساس طرحی آماده شده که بر اساس آن در زمینه هایی که تولید داخل پاسخگوی نیاز کشور نیست، اجازه واردات محصولات کشاورزی تنها در مقابل صادرات مازاد تولید صادر شود.

 

طبق این طرح، با وجود ممنوعیت واردات مرکبات به کشور طی سال‌های گذشته، هفته قبل، وزیر جهاد کشاورزی، درراستای تحقق سیاست «بازار در برابر بازار»، طی نامه‌ای به نعمت زاده اعلام کرد که از نیمه اردیبهشت‌ ماه 96 تا نیمه شهریورماه 96 به ازای صادرات سه کیلوگرم مرکبات، واردات یک کیلوگرم آن‌ها آزاد خواهد شد. در همین رابطه مدیرکل توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مازاد ۶۰۹ هزار تنی تولید مرکبات در سال جاری، راهکار جلوگیری از افت قیمت مرکبات و زیان باغداران را اجرای این طرح عنوان نمود. طبق گفته مسئولین وزارت جهاد کشاورزی، این وزارتخانه برای واردات انبه و آناناس نیز به دنبال اجرای طرح «بازار در برابر بازار» است. همچنین هیئت وزیران در مصوبه اخیر خود در راستای حمایت از تولید کشمش و صادرات آن، مقرر کرد به ازای هر کیلوگرم صادرات کشمش، ۲۰۰ تومان جایزه صادراتی به تولید کنندگان پرداخت می‌شود؛ به گونه‌ای که صادرکننده با صادر کردن هر کیلوگرم از این محصول جایزه صادراتی به تولیدکننده می‌دهد. در رابطه با سیاست بازار در برابر بازار، وزارت جهاد کشاورزی، سال گذشته تجربه موفقی را به ثبت رساند؛ درتوضیح این مطلب باید افزود، طرح بازار در برابر بازار در بخش سیب درختی و موز دنبال شد و در ازای صادرات یک و نیم کیلوگرم سیب اجازه واردات یک کیلوگرم موز داده شد؛ اجرای سیاست مذکور در شش ماهه سال جاری، سبب شد تا  صادرات سیب نسبت به مدت مشابه سال قبل 300 درصد رشد یابد. در همین راستا، رئیس مجمع ملی تشکل‌های کشاورزی با هوشمندانه خواندن این تصمیم وزارت جهاد، تحقق آن را به نفع تولید دانست. همچنین طبق گفته طهماسبی، معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، در همه کشورها برای حمایت از تولید این نوع خط مشی‌ها اجرا می‌شود.

 

باوجود اجرای سیاست بازار در برابر بازار، از یک طرف مشکل تنظیم بازار امسال را مرتفع نماید و از طرفی دیگر پاسخی باشد به ادعاهای دلالانی که واردات میوه قاچاق را به سبب ممنوعیت مطلق واردات آن می‌دانند.

 

یادآور می‌شود، سیاست بازار در برابر بازار، در راستای حمایت از تولید ملی و تقویت اقتصاد کشاورزی است؛ لکن باید به این نکته توجه داشت که تحقق این سیاست مستلزم دقت فراوان در اجرای آن است؛ به گونه‌ای که آفات و بیماری‌های قرنطینه‌ای به همراه میوه‌ها وارد کشور نشود؛ همچنین واردات میوه نباید در بازه زمانی صورت پذیرد که به تنظیم بازار و تولید میوه داخلی آسیب بزند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار