به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد بارکیندو دبیرکل اوپک در روزهای گذشته سفری به تهران داشت و این در حالی است که بارکیندو سفری به کشورهای عضو اوپک داشته است، این سفر در حالی انجام شده است که تاریخ اجلاس آینده اوپک کاملا مشخص است و نمیتوان این سفر بارکیندو را به عنوان سفر دعوت رسمی از وزیران نفت کشورهای عضو تلقی کرد، از این رو میتوان گفت که بارکیندو، دبیر کل اوپک سفرهای اخیر خود را برای تنظیم و یکسانی نظرات اعضای اوپک انجام میدهد.
این سفرها در حالی انجام میشود که رئیس جمهوری روسیه و وزیر نفت عراق صحبتهایی را در چند روز اخیر مبنی بر همراهی با اوپک داشتهاند، نظر روسیه از آن جهت مهم است که اعضای غیر اوپک را با نظر اوپک همراه میسازد و از سوی دیگر عراق که تا روزهای گذشته ساز ناکو سر داده بود، حال به نظر میرسد منافع خود را در گرو منافع اوپک میبیند.
در این رابطه و آینده پیش روی اوپک در 10 آذرماه، محمد علی خطیبی، کارشناس حوزه نفت گفت: دبیر کل اوپک در سفر اخیر خود به کشورهای عضو اوپک به دنبال آن است تا نظرات اعضا را به یکدیگر نزدیک کند تا در نهایت اختلاف نظرات برطرف شود.
وی با بیان اینکه جلسه آینده اوپک بسیار مهم است، اظهار کرد: در جلسه آینده اوپک سهمیه بندی بار دیگر در اوپک اجرایی خواهد شد و تصمیمات اجلاس الجزایر در جلسه آینده اوپک نهایی و توزیع سقف تولید عملیاتی خواهد شد.
نماینده سابق ایران در اوپک یادآور شد: در جلسه آینده که 10 آذرماه انجام خواهد شد، دامنه تولید هر کشور تعیین و تبادل نظر و رایزنی برای تصمیمات نهایی صورت میگیرد.
خطیبی خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر دو نظر مبنی بر مدیریت عرضه و تولید و عرضه آزادانه در راستای خروج هرچه زودتر غیراوپک از بازار از سوی اعضا مطرح میشد که با سرخوردگی عربستان در پی انتخابات آمریکا، نظریه دوم که حامی آن عربستان بود به دست فراموشی سپرده شد.
وی بیان کرد: فریز در حال حاضر جواب نخواهد داد و باید به سمت کاهش میزان تولید نفت در بازار جهانی حرکت کرد تا میزان تولید اوپک با کاهش 1 میلیون بشکه در روز روبرو شود.
این کارشناس حوزه نفت، یادآور شد: تولید اوپک در حال حاضر 33.6 تا 33.7 میلیون بشکه در روز است که باید به 32.5 میلیون بشکه در روز برسد و حال جای بحث دارد که سهمیه هر کشور چه میزان باشد و نظارت بر آن چگونه انجام شود.
با این تفاسیر به نظر میرسد جلسه 10 آذرماه اوپک خروجی مناسبی برای بازار جهانی نفت داشته باشد زیرا نظر کلی وزیران نفت کشورهای عضو و غیرعضو اوپک بر مدیریت بازار جهانی نفت واحد بوده و افزایش قیمت به نفع تمام کشورها است، اما نکته مهم آن است که آیا تمام کشورها در عمل تصمیم نهایی اوپک را اجرا میکنند.