به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ خسرو معتضد کارشناس مسائل تاریخی در نشست نمایش و نقد فیلم «یتیم خانه ایران» که عصر روز گذشته 3 آذر در فرهنگسرای رسانه و شبکه های اجتماعی برگزار شد، اظهارکرد: تمام این وقایعی که در فیلم مشاهده کردید، واقعی است و به نظرم، ابوالقاسم طالبی کارگردان این فیلم، تسلط بسیارخوبی بر تاریخ دارد.
معتضد با اشاره به موضوع قحطی، خشکسالی و بیماری در فیلم «یتیم خانه ایران» گفت: براساس اسناد تاریخی بهداری جامع ملل در تاریخ 1303(1935) بیماری طاعون در کشور بوده و همچنین کتاب «تاریخ 18سال آذربایجان» و گزارش داخله وزارت امور خارجه تمامی اطلاعات تاریخی را در مورد این حوادث مطرح کرده است.
نویسنده کتاب «یکصد سال فراز و فرود» با بیان اینکه ایران، کشوری کم آب است، افزود: کشور در گذشته با مشکلات خشکسالی و قحطی و بیماری هایی همچون وبا، تیفوس و طاعون مواجه بوده و زمانی توسط کشورهای آلمان، عثمانی، انگلیس، روسیه اشغال شده بود که فیلم «یتیم خانه ایران» این بخش از تاریخ را روایت می کند.
معتضد تصریح کرد: آیا این فیلم را شبکه های ماهواره ای «BBC » و «من و تو» که همیشه بدبختی های ایران را نشان می دهند، حاضر هستند، پخش کنند؟!
وی گفت: فیلم یتیم خانه ایران از نظر تاریخی مورد تایید من است و در طول تاریخ سیاست انگلیسی ها نیز ایجاد مشکلات، بدبختی و بیچارگی برای مردم ایران بود و عقیده داشتند برای سلطه بر ایران باید مردم این کشور را گرسنه نگه داشت.
معتضد با اشاره به اینکه اطلاعات و اسناد کتاب سبز وزارت امور خارجه در تمامی صحنه های فیلم «یتیم خانه ایران» منعکس شده، اظهار کرد: در این فیلم تمام مشکلات ایران و بدرفتارهای کشورهای اشغالگر با مردم ایران به نمایش گذاشته شده، در عین حال امروز این کشورهای اشغالگر در مورد حقوق بشر سخن می گویند.
وی تاکید کرد: ملت ایران باید این فیلم ها را ببینند و فقط سرگرم فیلم های تفریحی میلیاردی نشوند.
وی اظهارداشت: معمولا بهترین و راحت ترین گزینه برای فیلم سازی، ساخت فیلم های آپارتمانی است که احتمال جایزه گرفتن هم در آن بیشتر وجود دارد اما در این فیلم شاهد خلق صحنه هایی هستیم که زحمت زیادی برای آن کشیده شده است و عوامل فیلم در شرایط سخت سرما دست به تولید این فیلم زدهاند.
وی گفت: در این فیلم با صحنه های ناراحت کننده ای روبرو می شویم که شاید افسرده کند باشد اما واقعیتی است که مردم ایران باید بدانند.
این استاد و کارشناس تاریخ ایران با بیان این که دیدن این فیلم برای همه مردم ایران واجب است، گفت: ما ملتی هستیم که نسبت به گذشته خود آگاهی نداریم و نمی دانیم در طول تاریخ برما چه گذشته است. رادیو و تلویزیون باید مسایل تاریخی را به درستی بیان کند. انجمن تاریخ و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید هنرمندان و کارگردانان را برای ساخت فیلم های تاریخی تشویق کنند و به این کارگردانان مهر دولتی نخورد.