به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران، اسماعیل دوستی به عنوان مخالف طرح تدوین سیاستهای برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران، با اعلام اینکه در الگوهای موجود در کشور در نظام برنامه ریزی، فوریت معنا و مفهوم ندارد، افزود: باید در فرصت مناسبی شهرداری تهران مطالعات و کارشناسیهای لازم را انجام دهد و با آسیب شناسی برنامه دوم بتواند نسبت به تدوین برنامه پنج ساله سوم اقدام نماید لذا با فوریت این طرح مخالف هستم.
در ادامه سرخو دیگر مخالف این طرح با اشاره به اینکه برنامه سوم شهرداری تهران از سال 1398 آغاز خواهد شد افزود: حدود 2 سال از برنامه دوم شهرداری تهران باقی مانده است و تا زمانی که به سال پایانی این برنامه فعلی نرسیم نمیتوانیم آمار دقیقی از عملکردها داشته باشیم لذا آسیب شناسی این برنامه امکان پذیر نیست و اقدام کردن برای تدوین برنامه سوم بدون آسیب شناسی برنامه قبلی مناسب نخواهد بود. البته بحثها در کمیسیونها برای برنامه سوم آغاز شده ولی طرح این موضوع به صورت فوریت در صحن علنی نباید انجام شود.
تقیپور یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز در موافقت این طرح گفت: بیتردید در این طرح در مورد محتوای برنامه سوم شهرداری صحبت نمیکنیم بلکه پیشنهاد شده است که چارچوبهای برنامه سوم توسط شورای شهر تهران تهیه شود تا شهرداری در فرصت کافی بتواند با بررسی این چارچوبها ، برنامه پنج ساله سوم را تدوین کند. فوریت مطرح شده نیز یعنی این کار جلوتر از سایر کارها بررسی شود.
سروری نیز در موافقت این طرح تاکید کرد: شورای پنجم تا بخواهد با فضای شورا آشنا شود زمان زیادی صرف میشود لذا میتوانیم با ظرفیت شورای فعلی که دستاورد سه سال از کار کارشناسانه این شورا است سرمایه خوبی جهت برنامه ریزی در سالهای آینده فراهم کنیم. این موضوع باید با فوریت در شورا مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم بیشترین بهره ممکن از ظرفیت موجود را داشته باشیم.
اقبال شاکری نیز در خصوص تدوین برنامه سوم شهرداری تهران بر محوریت معاونت برنامه ریزی شهرداری تهران تاکید کرد و افزود: محور برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران باید معاونت برنامهریزی شهرداری باشد و بیتردید باید در تمامی مراحل تدوین و ارائه مسئولیت کار بر عهده این معاونت باشد.
در جریان بررسی و تبادل نظر اعضای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص تصویب یک فوریت تدوین سیاستهای برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران، کاشانی از آغاز بررسیها و مطالعات توسط مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران خبر داد و افزود: بیتردید در تدوین این برنامه، زمان نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. لذا باید سیاستها و چهارچوبهای کلی هر چه زودتر تدوین شود. البته قبلا آقایان سالاری و دوستی با این فوریت موافقت کرده بودند اما نمیدانم به چه دلیل پس از 10 روز و در صحن علنی مخالف یک فوریت این طرح هستند.
بابک نگاهداری رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران نیز در تشریح اقدامات این مرکز برای ایجاد زیرساختهای لازم در تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران گفت: حدود هشت ماه است که این مرکز شروع به کار کرده تا زیرساختها و نظام لازم برای تدوین برنامه سوم فراهم شود. این اقدامات با پایش نتایج برنامه پنج ساله دوم شروع شده و بیتردید آسیب شناسی این برنامه به طور دقیق انجام خواهد شد تا تجربه گذشته چراغ راهی برای آینده باشد.
نگاهداری تاکید کرد به دنبال ایجاد نظامی هستیم تا بر اساس آن در سالهای آینده تدوین برنامههای پنج ساله بر اساس یک روال منطقی انجام شود. در تمامی مراحل نیز از مشارکت حداکثری شورای شهر تهران بهره خواهیم گرفت. در حال حاضر نیز در تمامی کارگروهها نمایندهای از شورای اسلامی شهر تهران حضور دارد و امیدواریم با این تعامل و همکاری بتوانیم نظام برنامه ریزی دقیقی را ایجاد کنیم.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به اینکه میتوانیم سیاستهای تدوین برنامه سوم را ارائه کنیم تا در یک چهارچوب مناسب شهرداری تهران برای تدوین برنامه سوم اقدام کند افزود: باید سیاستها و زمینهها را تدوین و آماده کنیم و به شورای بعدی تحویل دهیم چرا که تدوین برنامه بعدی حق شورای پنجم است و باید خود آنها در خصوص تدوین آن تصمیم گیری کنند اما آنچه که باید به طور جد مورد توجه قرار گیرد آسیب شناسی برنامه پنج ساله دوم است.
در بخش دیگری از جریان بررسی این طرح ناصر امانی معاون برنامه ریزی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه این معاونت در تمامی مراحل تدوین برنامه سوم حضور خواهد داشت، افزود: نگرانی برخی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص محوریت معاونت برنامه ریزی در تدوین برنامه سوم شهرداری قابل مشاهده بود که باید این اطمینان را بدهم در کمیسیون تلفیق به طور جدی حضور داریم و در همه کمیسیونهای زیردست کمیسیون تلفیق نیز نماینده معاونت برنامه ریزی حضور دارد. لذا تمام مراحل تدوین و ارائه برنامه توسط معاونت برنامه ریزی انجام خواهد شد.
نهایتا اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از بحث و بررسی این طرح با 19 رای موافق یک فوریت تدوین سیاستهای برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران را به تصویب رساندند.