معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: حدود دو درصد جامعه معادل یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر را معلولان تشکیل می دهند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین نحوی نژاد در برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: سازمان جهانی بهداشت درباره تعداد معلولان در جامعه آماری حدود 15 درصد را منتشر کرده است که برای ما قابل قبول نیست.
وی گفت: پیشگیری، توانمندسازی و جلب حمایت ها و امور خیریه اولویت های سازمان بهزیستی درباره معلولان کشور است.
نحوی نژاد افزود: در این عرصه بهزیستی تنها وارد شده است در حالی که دستگاه های بزرگ و وزارتخانه ها نیز باید در موضوع معلولیت ها فعال شوند.
وی گفت: اکنون در بدو تولد 90 درصد کودکان زیر پوشش خدمات غربالگری شنوایی قرار می گیرند و در رده سنی سه تا شش سال بیش از 90 درصد کودکان غربالگری بینایی می شوند.
نحوی نژاد با بیان اینکه اکنون 250 مرکز مشاوره ژنتیکی در بهزیستی فعالند افزود: در قانونی که قرار است در مجلس شورای اسلامی تصویب شود مشاوره ژنتیکی رایگان خواهد شد.
وی گفت: برای سرشماری دقیق تعداد معلولان کشور از مسئولان خواستیم در سرشماری نفوس و مسکن امسال این آمار را نیز استخراج کنند اما به ما گفته شد بودجه این کار را ندارند.
نحوی نژاد افزود: از حدود یک و نیم میلیون معلول کشور حدود 500 هزار نفر معلول شدید و بیکار هستند که باید به آنان مستمری پرداخت شود.
وی گفت: مستمری ها به طور میانگین 70 هزار تومان است اما در اصلاحیه قانون حمایت جامع از حقوق معلولان که لایحه آن تدوین شده مستمری ها به حداقل دستمزد که افزایش 1000 درصدی را درپی دارد می رسد.
نحوی نژاد افزود: بسیاری از مشکلات معلولان با قوانین موردی حل نمی شود بلکه باید قانون جامعی درباره آنها وجود داشته باشد.
وی گفت: سازمان ها سهمیه بهزیستی را در استخدام های خود به جزء آموزش و پرورش به طور کامل رعایت کردند.
نحوی نژاد افزود: سال گذشته 25 هزار فرصت شغلی برای معلولان تحت پوشش بهزیستی ایجاد شده است.
وی گفت: قانون اختصاص سه درصد از استخدام ها به معلولان بهزیستی در 10 سال گذشته رعایت شده است.