آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۵۵۲۷

خطر بیخ گوش آل‌سعود کمین کرد

تحلیل گران اقتصادی بر این باور هستند که عربستان سعودی برای اولین بار بعد از ۱۷ سال وارد رکود اقتصادی خواهد شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس تحلیل های انجام گرفته بر روی اقتصاد عربستان سعودی، سال آینده میلادی سعودی ها برای اولین بار بعد از سال ۱۹۹۹ میلادی با رکود روبرو خواهند شد و رشد اقتصادی واحدهای غیر نفتی این کشور با کندی پیش خواهد رفت.

 

بر همین اساس پیش بینی می شود که رشد اقتصادی عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ میلادی با روند نزولی روبرو شود، این در حالی است که رشد اقتصادی این کشور در سال جاری میلادی ۸ دهم درصد اعلام شده بود، بنابراین اقتصاد این کشور بعداز ۱۷ سال وارد دوره رکود می‌شود.

 

همچنین انتظار می رود بر اساس توافق اخیر اوپک، تولید نفت این کشور در سال آینده میلادی با کاهش روبرو شود که طبیعتا مشکلات اقتصادی این کشور را دو چندان خواهد کرد.  

 

این در حالی است که سایه سنگین رکود از چند ماه اخیر بر سر این کشور ظاهر شده است و چندی پیش مقامات این کشور برای مقابله با کسری بودجه اعلام کردند که حقوق وزرا را تا ۲۰ درصد کاهش داده و پرداخت مزایا را برای کارمندان دولت لغو خواهند کرد.

 

نکته قابل توجه این است که دو سوم شاغلین این کشور، از کارمندان دولت محسوب می شوند که با اعمال چنین تصمیمی، قدرت خرید آنها کاهش می‌یابد و علاوه  بر شکل گیری مشکلات اقتصادی، زمینه‌ساز افزایش بحران سیاسی خواهد شد.

 

از سویی دیگر، نرخ بیکاری این کشور در نیمه سوم سال جاری میلادی به ۱۲.۱ درصد افزایش پیدا کرده که بیشترین رقم از سال ۲۰۱۲ میلادی به بعد محسوب می شود و انتظار می‌رود که آمار بیکاری این کشور در سال آینده با روند افزایشی مواجه باشد.

 

افزایش نرخ بیکاری در عربستان به معنی کاهش تقاضای خانوارهای سعودی است که به دنبال آن اقتصاد غیر نفتی این کشور آسیب جدی خواهد دید.  

 

همچنین در تحلیل انجام گرفته آمده است که لشکرکشی سعودی ها به یمن به طرز قابل توجهی هزینه هنگفتی را بر دوش آنها گذاشته ضمن اینکه روند نزولی بهای نفت موجب کاهش ذخایر ارزی آنها شده است و این مسائل می تواند موجب لغو بسیاری از پروژهای این کشور به ارزش بیش از ۲۰ میلیارد دلار شود.

 

بر پایه این گزارش، کسری بودجه عربستان سعودی در سال گذشته میلادی ۹۸ میلیارد دلار اعلام شده و انتظار می رود این رقم برای سال جاری میلادی چیزی در حدود ۹۰ میلیارد دلار باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
123
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
مرگ بر آمریکا و ....
7
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۹
شما چرا غصه عربستان را میخورید نباشه شرکت های مثل ارامکو،شما بهتره فکری به حال مالیات ارزش افزوده 9%کنید که ریشه کاسب وبدبخت وبیچاره را در اوج رکود کنده است
9
0
ناشناس
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۴
مالیات 9% رو که نفر آخر (مصرف کننده) پرداخت میکنه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۱
سلام خوبه داره به درک میره
5
0
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۱
خاک بر سرتون حالا شما بيش از 10 سال تو رکوديد و حالا پيش بيني رکود ديگر کشورها براتون مهم شده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
11
6
امير
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۳
متن جالبي بود! دربره وضعيت اقتصادي كشر عزيزمان هم يك گزارش تهيه كنيد.
14
5
پربازدیدترین آخرین اخبار