به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، انسولین، هورمونی است که به طور طبیعی از سلول های پانکراس ترشح می شود. این هورمون به صورت تزریقی در گروه های مختلف مبتلایان به دیابت تجویز می گردد. بدن بیماران مبتلا به دیابت نوع یک به میزان کافی انسولین ترشح نمی کند، در نتیجه بیماران باید این هورمون را به صورت تزریقی جایگزین هورمونی کنند که از پانکراس ترشح می شود. مبتلایان به دیابت نوع دو که با مصرف داروی خوراکی و تغییر شیوه زندگی، قند خون شان کنترل نمی شود نیز باید از انسولین تزریقی استفاده کنند.
تزریق دائمی انسولین با مشکلات متعددی برای افراد دیابتی همراه است. اما محققان به شیوه جدیدی دست یافته اند که می تواند مبتلایان به دیابت را از تزریق دائمی انسولین نجات دهد. در این روش، از نوعی سلول مصنوعی کمک گرفته می شود که زیر پوست کاشته شده و بیماران دیگر نیازی به تزریق دائمی انسولین ندارند. محققان از این روش جدید با عنوان پایانی برای روزهای دشوار بیماران دیابتی یاد می کنند. با استفاده از این روش جدید می توان میزان قند خون مورد نیاز بدن را تنظیم کرد.
این روش جدید حاصل مطالعه محققان سوئیسی انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ ETH بوده است. سرپرست این مطالعه دکتر «Martin Fussenegger» در این رابطه می گوید : کاشت کپسول های حاوی سلول های مصنوعی در زیر پوست موش های دیابتی حتی با گذشت چند هفته نیز عملکرد صحیحی داشته و به کنترل قند خون آنها می پرداخت.
بیماران دیابتی با استفاده از این روش می توانند بر بیماری خود غلبه کنند. محققان معتقدند این مطالعه تا تکمیل شدن مسیر طولانی را در پیش خواهد داشت اما سرآغاز متفاوتی برای بیماران خواهد بود. نتایج این مطالعه در مجله Science به چاپ رسیده است.