دکتر باقر شهنی زاده، رئیس هیئت مدیره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مورد طرح تحول سلامت و اثرات آن بر حوزه دندانپزشکان عمومی ایران گفت: این طرح توسط بخشهایی باید سازماندهی شود که آنها وظیفه اینکار را داشته باشند. شورای سلامت متولی این امر شد و برای اجرای آن برنامهای را تدوین کردند. پروژهای تحت عنوان ۶ تا ۱۴ سال تعریف شد که در حوزه رادیوگرافی، جرمگیری و پرکردنهای ساده دندان را در بر میگرفت، شروع به اجرا شدن کرد، اما اینکه این امر چطور پایش شود و چگونه میزان موفقیت آن بررسی شود، آماری در دسترس ندارم. ضمن اینکه آن شورای سلامت نیز از گردونه کار خارج شد. ما نمیدانیم این طرح هماکنون به چه شکل اجرا میشود و آمارهای موجود چگونه است، لذا نمیتوانیم در مورد آن اظهارنظر کنیم. انجمنهای مختلف پزشکی نیز در این زمینه با هم نشستند و طرحی را نوشتند و آن را تقدیم وزارت بهداشت کردند و وزیر بهداشت نیز دستور پیگیری آنرا صادر نمود.
شهنیزاده در مورد میزان حضور این انجمن در تهیه و تدوین طرح تحول نظام سلامت گفت: بنده، بعنوان رئیس هیئت مدیره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در این طرح هیچگاه مورد صحبت قرار نگرفتم، درحالیکه بخوبی میدانیم دندانپزشکان عمومی بعنوان سربازان این جبهه یکی از بخشهای اصلی این طرح هستند. بخشهای دولتی در این طرح موظف هستند اما بخشهای عمومی که میتوانند بطور رایگان وقتشان را در اختیار دولت و این طرح قرار بدهند هیچگاه طرف صحبت قرار نگرفتند.
وی افزود: از انجمن دندانپزشکان عمومی در طرح تحول سلامت مشورتی گرفته نشد. به نظر من بهداشت وظیفه دولت است و به نظر من کسانیکه نشستند برای این طرح بخصوص در شورای سلامت نشستند و برنامهریزی کردند، اینها کارشان این نیست. دندانپزشکی کودکان و کسانی که رشته جامعنگر خواندند، باید براساس مطالعات بینالمللی، نیازهای کشور و بررسی آمار موجود، پروژه تعریف کنند و دندانپزشکان عمومی و بخش دولتی و نیروهای بهداشتکار دهان و دندان موظف شوند این کار را انجام دهند و اگر این مهم تحقق یابد شاید ما در ده سال آینده بتوانیم در این حوزه شاهد تحولی باشیم.
رئیس هیئت مدیره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در مورد ماجراهای اخیر طرح تحول سلامت گفت: آن بخشی که از این طرح حمایت میکند بخش دولتی است. ما مخالفتی نکردیم، اما سوال ما این است که این طرح چگونه در حال اجرا است؟ آیا از قبل طراحی شده است که در نهایت اتفاق خاصی بیفتد؟ این تغییرات دقیقا چه چیزهایی باید باشد؟ ما انتظار چه هدفی را باید از این طرح داشته باشیم و چه زمانی قرار است این انتظارات محقق شود؟
شهنیزاده افزود: اصولا طرح تحول بیشتر در حوزه پیشگیری وارد شده است. وقتی برای سنین ۶ تا ۱۴ سال برنامهریزی شده است بخوبی نشان میدهد که هدف این طرح در این حوزه جلوگیری از پوسیدگی دندانهاست. اینکه برای بقیه مردم چه طراحی داشته باشند هنوز بحثهایی وجود دارد.
وی در نهایت در مورد کم شدن بار هزینههای مردم در حوزه دندانپزشکی گفت: برای این مورد باید هزینههای مردم پوشش داده شود که این امر با حضور بیمهها صورت میگیرد. بیمههایی بجز بیمههای خصوصی باید این وظیفه را برعهده بگیرند و برای آنها نیز بودجهای درنظر گرفته شود.