کد خبر:۵۷۱۹۴۰

نامه «بسیار فوری» زنگنه به لاریجانی

وزیر نفت با ارسال نامه ای به رئیس مجلس با اشاره به بار مالی حداقل ۱۶ میلیارد دلاری اجرای مصوبه کمیسیون تلفیق درباره قیمت گذاری خوراک واحدهای پتروشیمی، نسبت به تصویب نهایی این ماده در مجلس هشدار داد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، وزیر نفت با ارسال نامه‌ای به علی لاریجانی، رئیس  مجلس شورای اسلامی درباره تبعات منفی تصویب مصوبه کمیسیون تلفیق درباره خوراک پتروشیمی‌ها در صحن علنی مجلس در قالب ماده 53 گزارش این کمیسیون درباره لایحه برنامه ششم توسعه هشدار داد و اعلام کرد که بار مالی اجرای مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس برای دولت در طی دوره 5 ساله اجرای برنامه ششم توسعه، حداقل 16 میلیارد دلار است.

 

در ابتدای بخش سوم از این نامه زنگنه، با اشاره به سازوکار درنظر گرفته شده برای قیمت گذاری خوراک مایع واحدهای پتروشیمی در بند «د» ماده 53 گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه ششم توسعه، اعلام شده است که کاهش درآمد و تحمیل بار مالی بر دولت با اجرای این بند (با فرض قیمت 50 دلار برای هر بشکه نفت خام)، «حداقل 10 میلیارد دلار در طول برنامه» خواهد بود. در ادامه این بخش از نامه وزیر نفت به شاخص های تعیین شده برای شاخص های تعیین شده برای قیمت گذاری خوراک گاز طبیعی و خوراک اتان واحدهای پتروشیمی در بندهای «الف» و «ب» ماده 53 گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه برنامه ششم توسعه، اشاره شده و اعلام شده است که کاهش درآمد و تحمیل بار مالی بر دولت با اجرای این بندها، «حداقل 6 میلیارد دلار (20 هزار میلیارد تومان) در طی دوره برنامه» خواهد بود.

 

همچنین در ادامه این بخش از نامه، زنگنه به این موضوع اشاره کرده است که در صورت تصویب ماده 53، قانون دائمی (قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)) که در سال 93 برای نحوه قیمت گذاری خوراک‌های گاز و مایع واحدهای پتروشیمی به تصویب مجلس رسیده بود؛ «فقط برای مدت 5 سال متوقف خواهد شد» و این موضوع، موجب بی ثباتی و بلاتکلیفی سرمایه گذارانی خواهد شد که مایلند در این بخش ها سرمایه گذاری کنند و می خواهد از همین الان، تکلیف خود را برای حداقل 15 تا 20 سال آینده بدانند. در پایان این بخش از نامه وزیر نفت، با اشاره به اینکه تغییر یک قانون مادر در مدتی کمتر از 2 سال، موجب بی ثباتی است، پیش بینی شده است که با توجه به ناپختگی متن ارائه شده (ماده 53)، این ماده حتی در صورت تصویب، قطعا در سال های آینده دچار تغییر گردد.

 

گفتنی است در ابتدای این نامه وزیر نفت به رئیس مجلس به شماره 45289-2/20 و در تاریخ 30/9/1395 که به صورت «خیلی فوری» ارسال شده، زنگنه اعلام کرده است که در گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درباره لایحه برنامه ششم توسعه، مواردی وجود دارد که در صورت تصویب مشکلات جدی مالی و مدیریتی برای کشور ایجاد خواهد شد و ایشان با توجه به وظیفه قانونی خود توضیحاتی درباره موارد مهم مرتبط با حوزه ماموریت های وزارت نفت ارائه می دهد.

 

بر همین اساس هم در ادامه این نامه، زنگنه به دیدگاه های خود درباره تبعات منفی مهم تصویب برخی از بخش های گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درباره لایحه برنامه ششم توسعه شامل بند الف ماده 13 (بازپرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی)، ماده  34 (پاداش بازنشستگی)، ماده 53 (قیمت گذاری خوراک واحدهای پتروشیمی)، بند 8 ماده 54 (قیمت گذاری گاز صنایع انرژی بر) و بند 3 ماده 55  (ظرفیت صنعت پتروشیمی) اشاره کرده است.

 

وزیر نفت رونوشتی از این نامه را برای اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور هم ارسال کرده است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۸
باسلام
ازدرامد کرسنت پرداخت کنید
18
1
ali
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۸
من که سر در نمیارم.فقط می دونم تا قبل از دولت نهم که ایشون وزیر نفت بودند چقدر قراردادهای طولانی مدت نفتی ضرردار بستیم و چقدر پول نفتی مملکت از بین رفت.
22
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۴
چرا با این سبک خبری نوشتن صحبتهای دیگران آنها را ناقص میکنید؟؟!!!
یه نامه ای نوشته به رئیس مجلس که فوقش 2 صفحه باشه بجای اینکه بنویسید اعلام کرد و اعلام شده است و افزود و خاطرنشان کرد و صدتا از این اصطلاحات بیخود، اصل نامه رو بنویسید و بگذارید که هرکی دلش خواست بخونه و بفهمه که چی به چی هست نه اینکه یه مطلبی رو ده بیست قسمت کنید و بعد دو سه قسمتش رو منتشر کنید آخرش هم معلوم نیست حرف گوینده رو درست به مخاطب انتقال دادید یا نه.....
10
1
ناشناس
Saudi Arabia
۰۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۹
در این بخش ها سرمایه گذاری کنند می خواهد از همین الان، تکلیف خود را برای حداقل 15 تا 20 سال آینده بدانند.زنگنه به دیدگاه های خود درباره تبعات منفی مهم تصویب برخی از بخش های گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درباره لایحه برنامه ششم توسعه شامل ماده 34 (پاداش بازنشستگی)، بايد به مصوب كنندگان اموزش داده ميشد اولا قانون بايد هم جامع باشد و هم مانع هم هم پاداش بازنشستگان قبلي و هم بازنشستگان بعدي را در نظر بگيرند و همانطور كه سرمايه گزارهاي خارجي براي مدت 20 سال ثبات قيمت سوخت ميخواهد ملت ايران هم همينطور ميخواهند قانون نبايد دوگانه و تبعيض افرين باشد و همواره درجهت رفاه و خواسته عام باشدد نه خاص متتاسفانه اين دوره مجلسيان عمدتا ضعيفي داريم كه نياز به اموزش بيشتر دارند و رسانه ها بايد فرهنگ سازي كنند
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار