به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مسئول بخش اندو يازدهمين كنگره سالانه انجمن دندانپزشكان عمومي ايران گفت : افتادن دندان ها در اثر ضربه يا تروما در سنين مختلف و به دلايل متفاوت رخ مي دهد اما بيشتر در كودكان و ورزشكاران شايع است.
وي اظهار كرد : به دليل اينكه استخوان هاي فك كودكان از استحكام زيادي برخوردار نيست ، ممكن است بيشتر دچار اين عارضه شوند؛ اين عارضه در كودكان بيشتر در اثر بازي و شوخي كردن در مدرسه ، سرخوردن ، افتادن از پله ها يا ضربه هاي ناشي از دعوا و نزاع رخ مي دهد.
دکتر رضا تباري ادامه داد : در بين ورزشكاران نيز به خصوص در ورزش هاي رزمي مانند كاراته و بوكس ميزان بروز اين عارضه بيشتر است و در دندان هاي قدامي شيوع بيشتري دارد.
وي با تاكيد بر اينكه ورزشكاران بايد از وسايل محافظتي براي جلوگيري از بروز اين حوادث استفاده كنند ، افزود : اولين اقدامي كه در زمان افتادن دندان ها در اثر تروما بايد انجام شود اين است كه فرد مصدوم هرچه سريعتر به پزشك ارجاع داده شود.
رضا تباري اظهار داشت : دندان هايي كه در اثر تروما از دهان خارج مي شوند، بايد سريعا در دهان و حفره اي كه از آن خارج شده است، گذاشته شوند. بنابراين لازم است افراد نسبت به اين قضيه آگاهي داشته باشند تا به از دست دادن دندان منجر نشود.
وي ادامه داد : اين اقدام بسيار مهم است و از آنجايي كه كودكان و نوجوانان اطلاعي در اين زمينه ندارند ، لازم است والدين با آگاهي داشتن از اين امر مهم در صورت بروز چنين حادثه اي ، هرچه زودتر فرزند خود را به مراكز پزشكي ارجاع دهند.
تباري گفت : همچنين لازم است والدين بدانند كه دنداني راكه در اثر ضربه از جاي خود كنده شده است ، بايد قبل از رساندن به دندانپزشك در چه محيطي نگهداري كنند و دندانپزشكان نيز بايد در مورد نحوه مديريت اين دندان ها آگاهي داشته باشند و بدانند چه درماني را بايد براي بيمار ارائه دهند.
وي تاكيد كرد : در هنگام بروز اين حادثه اولين كاري كه بايد انجام شود ، اين است كه دندان را در داخل يك ليوان شير قرار دهند و مصدوم را خيلي سريع به دندانپزشك ارجاع دهند.
تباري گفت : مهمترين عاملي كه در ماندگاري اين دندان ها موثر است، فاصله زماني بين افتادن دندان تا مراجعه به دندانپزشك است . به اين صورت كه هرچه طول اين مدت كمتر و كوتاهتر باشد، احتمال ماندگاري دندان بيشتر مي شود . بنابراين بايد طول اين مدت خيلي كوتاه باشد .
وي ادامه داد : اگر آلودگي در محيط دهان و دندان ايجاد نشده باشد، بهتر است دندان را در داخل حفره خود در دهان يا زير زبان قرار دهند و سريعا به دندانپزشك مراجعه كنند.
تباري تاكيد كرد : در مورد كودكان از آنجايي كه احتمال داده مي شود ، آنها دندان را ببلعند بهتر است دندان در داخل شير گذاشته و به پزشك مراجعه شود.
وي يادآور شد : بهترين محيط براي نگهداري دندان اول شير و اگر نبود در داخل دهان در حفره دندان و در محيط بزاق و زير زبان است . به طور كلي محيط نگهداري دندان بايد مرطوب باشد اما نبايد آن را داخل آب قرار داد.
يازدهمين كنگره دندانپزشكان عمومي ايران از 21 تا 24 دي ماه در سالن همايش هاي برج ميلاد برگزار مي شود.