به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه روز پنجشنبه در سخنانی بر لزوم آغاز سریع مذاکرات صلح سوریه با نظارت سازمان ملل تاکید کرده است.
دولت سوریه و گروه های معارض 30 دسامبر مذاکراتی را با حمایت ترکیه و روسیه برای پایان دادن به درگیری ها و برقراری آتش بس آغاز کردند و این مذاکرات قرار است در شهر آستانه پایتخت قزاقستان ادامه یابد.
سازمان ملل پیش از این مذاکرات در ژنو را رهبری و مدیریت کرده ولی پس از چند دور مذاکره بی ثمر و تشدید خشونت ها در سوریه که منجر به پیروزی های بزرگی برای دولت بشار اسد شده، آنکارا و مسکو در دسامبر موافقت کردند تا تلاش های جدیدی را برای برقراری صلح در سوریه آغاز کنند.
فرانسوا اولاند تاکید کرد: مذاکرات باید هر چه سریعتر از سر گرفته شود. این مذاکرات باید تحت نظارت سازمان ملل و درچارچوب توافق شده در ژنو در سال 2012 میلادی باشد.
مسکو اعلام کرده است که مذاکرات آستانه مکملی برای مذاکرات سازمان ملل خواهد بود. البته دیپلمات های اروپایی و گروه های مخالف نظام سوریه اعلام کرده اند که تنها برخی از گروه های مسلح برای شرکت در مذاکرات آستانه دعوت خواهند شد.
اولاند تصریح کرد: هیچ نیازی نیست تا فراتر از چارچوب مذاکرات حرکت کنیم.
استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه نیز ابراز امیدواری کرده است که دور جدید مذاکرات صلح سوریه را در ماه فوریه برگزار کند.
مذاکرات سازش در ابهام
اولاند در ادامه در خصوص چشم اندازهای مربوط به مذاکرات سازش خاور میانه نیز گفت: تنها مذاکره مستقیم بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها می تواند تنش و منازعه فعلی را حل و فصل کند.
مذاکرات صلح پاریس قرار است اواخر هفته جاری برگزار شود. قرار است حدود 70 کشور و سازمان در این کنفرانس شرکت کنند. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی با شرکت در این کنفرانس مخالفت کرده و آن را بیهوده ارزیابی کرده است.
فرانسه بارها سعی کرده است تا روند مذاکرات سازش را در سال 2016 میلادی از سر بگیرد. کنفرانس مقدماتی سازش در ماه ژوئن با حضور سازمان ملل، اتحادیه اروپا، آمریکا و کشورهای عربی برگزار شد تا درباره پیشنهادات مطرح بدون حضور اسرائیل و فلسطین، رایزنی شود.
اولاند تصریح کرد: هدف اصلی از برگزاری این کنفرانس، تاکید بر حمایت جامعه بین المللی از راهکار تشکیل دو دولت است و تضمین دادن نسبت به این مساله که این راهکار هنوز منبع اصلی است.
وی اظهار داشت: البته من نسبت به چیزی که این کنفرانس می تواند به آن دست یابد، واقع بین هستم. صلح تنها توسط اسرائیلی ها و فلسطینی ها حاصل خواهد شد و نه هیچ کس دیگری. تنها مذاکرات مستقیم می تواند موفقیت آمیز باشد.
گرچه فرانسه هنوز نسبت به سیاست دولت ترامپ در قبال مذاکرات سازش خاورمیانه مطمئن نیست، ولی سعی کرده است تا رهبران دو طرف را برای بازگشت به مذاکره، تحت فشار قرار دهد.
محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در این کنفرانس شرکت خواهد کرد ولی نتانیاهو اعلام کرده است که در این کنفرانس شرکت نمی کند.
جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز قرار است در این کنفرانس شرکت کند. مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: ما نسبت به پیشرفت راهکار تشکیل دو دولت علاقه و تمایل داریم و همین طور علاقه داریم که هر اتفاقی که در این کنفرانس روی می دهد، سازنده بوده و موجب برقراری تعادل شود. ما نمی خواهیم شاهد چیزی باشیم که تلاش کند یک راهکار را بر اسرائیل تحمیل نماید.
رکس تیلرسون گزینه مورد نظر ترامپ برای احراز پست وزیر خارجه آمریکا نیز گفت: منازعه تنها بین اسرائیلی ها و فلسطینی ها حل و فصل خواهد شد.