کد خبر:۵۷۶۸۲۶

تغییرات اندک وزن تاثیر زیادی بر دیابت و سلامت قلب دارد

این یافته‌ها نشان می‌دهد که اثرات مثبت بر سلامت قلب در افرادی که کاهش وزن خود را برای یک سال حفظ کنند با سرعت کمتری از دست می‌روند به ویژه زمانی که میزان کاهش وزن بزرگتر یا مساوی با ۷ درصد وزن اولیه فرد باشد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که حتی یک کاهش وزن کوچک نیز می‌تواند به طور بادوام به افراد دیابتی در ارتقای سلامت قلبشان کمک کند.

 

تحقیق قبلی پیشنهاد می‌کرد که منافع آن بر سلامت قلبی عروقی (سلامت قلب و رگهای خونی) به طور مشخص زمانی قابل توجه خواهد بود که فرد بتواند فقط به کاهش وزن ۷ درصدی دست پیدا کند و آن را حفظ کند.

 

در این تحقیق، محققان درستی این نتیجه را ثابت کردند. آنها همچنین به نقاطی که این بهبودها بر حسب عوامل خطر دیده میشوند و همچنین مدت زمانی که فرد تا رسیدن به این بهبودها کاهش وزن خود را حفظ کند اشاره کردند.

 

در این تحقیق ۱۲۹ فرد چاق در یک برنامه ۱۲ هفته‌ای کاهش وزن شرکت کردند و در پایان این برنامه و همچنین ۵ سال پس از آن، تغییرات HbA1c، سطح کلسترول و فشار خون آنان که به خاطر کاهش وزن روی داده بود اندازه‌گیری شد.

 

شرکت‌کنندگانی که ۱۲۰ نفر از آنها دیابت نوع دو و ۹ نفر از آنها دیابت نوع ۱ داشتند، به طور متوسط در ۱۲ هفته، ۹.۷ درصد وزن کم کردند.

 

یک سال بعد، محققان میزان کاهش وزنی را که آنها توانسته بودند خودشان در آن بازه زمانی حفظ کنند اندازه‌گیری کردند و افراد را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه کسانی بودند که کمتر از ۷ درصد کاهش وزن را حفظ کرده بودند (۶۱) و گروه دیگر کسانی بودند که ۷ درصد یا بیشتر کاهش وزن داشتند (۶۸).

 

نتایج نشان می‌دهند که گروه دارای کاهش وزن کمتر که در آن افراد تنها ۳.۵ درصد کاهش وزن را حفظ کرده بودند، بیشترین افزایش را در سطح HbA1c تجربه کردند که در آن سطح HbA1c از ۴۹.۷ میلی‌مول بر مول (۶.۷ درصد) پس از برنامه کاهش وزن به ۶۳.۹ میلی‌مول بر مول (۸.۰ درصد) پس از ۵ سال افزایش داشت.

 

در مقایسه، آنها که در گروه دوم بودند و توانستند کاهش وزن ۹ درصدی را حفظ کنند، بازگشت کمتری در سطح HbA1c خود داشتند. سطح HbA1c آنها از ۴۶.۴ میلی‌مول بر مول(۶.۴ درصد) پس از ۱۲ هفته به ۵۶.۳ میلی‌مول بر مول (۷.۳ درصد) پس از ۵ سال رسیده بود.

 

گروهی که کاهش وزن بالاتری داشت بهبود مداومی در سطح کلسترول LDL و همچنین HDL خود تجربه کرد. شرکت‌کنندگان این گروه همچنین مقادیر فشار خون پایین‌تری برای ۱۸ ماه داشتند.

 

گروهی که کاهش وزن پایین‌تری داشتند، علیرغم افزایش اندک دوباره وزن، برخی اثرات مثبت محافظ قلب را تجربه کردند که ثمره کاهش وزن اولیه‌ای بود که پس از ۱۲ هفته به آن دست یافته بودند. آنها هم پس از ۵ سال سطح LDL و HDL بهتری را تجربه کردند. با این حال، فشار خون آنان بدون تغییر باقی ماند.

 

این یافته‌ها نشان می‌دهد که اثرات مثبت بر سلامت قلب در افرادی که کاهش وزن خود را برای یک سال حفظ کنند با سرعت کمتری از دست می‌روند به ویژه زمانی که میزان کاهش وزن بزرگتر یا مساوی با ۷ درصد وزن اولیه فرد باشد.

 

منبع: دیابتیک نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار