به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار غلامحسین غیب پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین در همایش مدیران قرارگاههای فضای مجازی بسیج استانهای سراسر کشور در مرکز فضای مجازی بسیج، گفت: حضور در این جمع برای من توفیقی است، در کنار برادران عزیزی که به عنوان مدیر در صحنه مهم، حساس و حیاتی فضای مجازی مجاهدت میکنند.
وی ضمن قدردانی از تلاشهای مدیران فضای مجازی بسیج در کشور گفت: کار در عرصه فضای مجازی کار بزرگی است و نکاتی که در این جلسات مطرح میشود بسیار مهم است و لازم است پیگیری شود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با طرح سوالی مبنی بر اینکه چرا به این مجموعه قرارگاه گفته میشود؟ اظهار داشت: هر کلمه بار معنایی خود را دارد، ما زمانی یک مجموعه را قرارگاه قلمداد میکنیم که احساس کنیم در یک معرکه جدی، یک جنگ و یک نبرد باشیم.
غیبپرور ادامه داد: کار قرارگاهی الزاماتی دارد؛ در ایام دوران دفاع مقدس وقتی به یک مجموعهای "قرارگاه" گفته میشد دیگر آن مجموعه روز و شب نداشت، 24 ساعته فعال بود یعنی اگر کسی ساعت 3 بامداد هم وارد قرارگاه میشد، میدید که عدهای مشغل فعالیت هستند.
وی گفت: اولین لازمه کار قرارگاهی بیداری دائم است، منظور از این بیداری، بیداری فیزیکی نیست بلکه منظور هوشمندی و عدم غفلت است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین اظهار داشت: از الزمات دیگر کار قرارگاهی هماهنگی فوقالعاده بالا است، منظور از هماهنگی این نیست که همه کس یک کار انجام دهند، یعنی اینکه هرکسی باید به اقتضای محیط خود و شهر خود و باتوجه به اقتضاء بومی و محلی کار کند اما در کلان کشور، مرکز فضای مجازی سازمان بسیج یک همافزایی باید داشته باشد که باید آن را برآیند بنامیم.
غیبپرور گفت: برآیند کار قرارگاه باید حفظ انقلاب و دستاوردهای انقلاب اسلامی باشد، برآیند کار قرارگاه باید بقاء انقلاب اسلامی باشد.
وی با بیان اینکه از الزامات دیگر کار قرارگاه که باید در حوزه مفهومی به آن بپردازیم، "اثربخشی" است، عنوان کرد: همه فعالیتهایی که داریم باید بینیم چقدر در حفظ انقلاب اسلامی و دستاوردهای امام و شهداء موثر بوده است.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به لزوم حفظ انسجام در بسیج گفت: فضای مجازی قطعه اثرگذاری از یک پازل بزرگ است و آن پازل حفظ انقلاب اسلامی است، نظر رهبر معظم انقلاب این است که ما باید در بسیج مدام بحث آسیب شناسی را داشته باشیم و این کار را دائم انجام دهیم.
غیبپرور با اشاره به اینکه نگاه مدیران فضای مجازی باید معطوف به انقلاب اسلامی باشد، ادامه داد: حفظ وحدت ملی، دنبال کردن مواضع مقام معظم رهبری، حفظ خط شهدا و جلوگیری از نفوذ، وظیفه ماست اما مدیران باید علاوه بر مسائل ملی و کلان کشور، به مسائل محوری شهرستانها و استانها، به ارتقاء وحدت، امنیت و امید در بین آحاد جامعه کمک کنند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین تاکید کرد: باید به نخبگان استانها توجه ویژه ای داشته باشیم و در استانها و شهرهای مختلف کشور نخبگان برجسته و انقلابی را به مردم معرفی کنید تا مایه امید مردم باشند.
وی افزود: گاهی اوقات در فضای مجازی به بهانه انتقاد از این گروه و آن گروه، منافع ملی نشانه گرفته میشود که کاری ناصحیح است؛ امید و نشاط رکن اساسی یک جامعه است و کسی حق ندارد امید و نشاط جامعه را از آن بگیرد.
غیب پرور با بیان اینکه مهمترین موضوع در بقا حکومتها، همبستگی مردم و نشاط و امید است، گفت: به مسائلی که به امیدواری مردم کمک میکند بپردازید، معرفی نخبگان جامعه، کشاورزان، خانوادههای معظم شهدا، جانبازان، پزشکان، مهندسان و تلاشگران برای مردم را باید قدردانست و به مردم معرفی کرد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پایان بر تلاش برای افزایش سواد فضای مجازی در بین مردم به ویژه جوانان و نوجوانان تاکید کرد و گفت: دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای انقلاب کار بسیار دشواری است و دائما باید اقدامات دشمن در این عرصه را رصد کرد.
* بسیج در ارتقاء سواد فضای مجازی مردم تلاش خواهد کرد
حمیدرضا زندی مسئول مرکز فضای مجازی سازمان بسیج مستضعفین نیز در این نشست گفت: امروز فعالیت های متعددی در فضای مجازی انجام می شود و بسیاری از محتواهای این فضا مناسب حال کودکان و نوجوانان نیست از این رو باید نهضت آموزش ملی سواد فضای مجازی شکل بگیرد.
وی ادامه داد: بسیج به عنوان گسترده ترین نهاد مردمی همانند بسیاری از امور به کمک مردم آمده و در تلاش هستیم حرکت ملی آموزشی با محوریت فضای مجازی را تحت عنوان سواد فضای مجازی در کشور گسترده کنیم که مردم و کاربران به ویژه نسل جوان و نوجوان در این راستا با هشیاری و آگاهی بیشتر به این عرصه ورود کنند.
زندی تاکید کرد: همان گونه که مقام معظم رهبری تاکید فرمودند: باید با استفاده از توانایی ها و استعدادهای جوان کشور و با سیاستگذاری صحیح و اقدامات سنجیده و هماهنگ و بدون از دست دادن زمان به سمت خروج از حالت انفعال در عرصه فضای مجازی و حضور فعال و تأثیرگذار و تولید محتوای اسلامی متقن و جذاب حرکت کنیم.
مسئول مرکز فضای مجازی سازمان بسیج مستضعفین از درخواست های مکرر مردم برای ترک اعتیاد فرزندانشان به فضای مجازی به ویژه شبکه های اجتماعی و بازی های رایانه ای و آنلاین خبر داد و گفت: متاسفانه گاهی افرادی در این فضا بیش از 15 الی 16 ساعت مستمر و یک سره در این فضای رها و بی قانون حضور دارند و آسیب های روحی، روانی، جسمی و حرکتی این پدیده دامن بسیاری را گرفته است.
وی باتاکید بر لزوم اقدامات ایجابی و آگاهی بخش به مردم به ویژه خانواده ها در این راستا گفت: تقریبا" همه مسئولان ارشد کشور روی این نقطه متفق القولند که فضای مجازی ظرفیت ها، قابلیت ها و درکنار آن آسیب ها و تهدیدات جدی دارد اما عزم جدی برای مقابله با تهدیدات این حوزه دیده نمی شود و اقدامات هدفمند، هوشمندانه و موثر نیست.
زندی استفاده از ظرفیت گسترده رسانه های الکترونیکی، مکتوب و صوتی و تصویری را در کنار رسانه های مجازی مهم خواند و گفت: حجم گسترده ای از اطلاعات و اخبار راست و دروغ و کذب و شایعه و جوسازی و جریان سازی در این فضا وجود دارد که تشخیص آن برای بسیاری از مردم دشوار است و حتی گاهی اهل فن و متخصصین رسانه و فضای مجازی هم به اشتباه می افتند.
مسئول مرکز فضای مجازی سازمان بسیج راه حل این مسئله را توجه همه به سواد فضای مجازی و رعایت چهارچوب های قانونی و اخلاقی دانست و تصریح کرد: همه باید با حساسیت به دنبال تحقق این مسئله باشند که هرکاری اگر چهارچوب نداشته باشد زمینه افزایش دروغ، کذب و رواج شایعه و بستر نفوذ را فراهم می کند از این رو باید با آگاهی بخشی به مردم، نسل جوان و نوجوان و حتی کودکان آنان را مصونیت بخشید.
وی در این نشست با تقدیر از تلاش مدیران قرارگاه های فضای مجازی استان ها خواستار بهره گیری هرچه بیشتر از ظرفیت فعالان فضای مجازی در راستای هم افزایی برای حرکت ملی آموزش سواد فضای مجازی و کمک به اطلاع رسانی شفاف و صادقانه شد.
زندی با تقدیر از تلاش ها و زحمات سردار نقدی رئیس سابق سازمان بسیج برای تشکیل و راه اندازی این مرکز، از تداوم نگاه استراتژیک بسیج به حوزه فضای مجازی از سوی رئیس جدید این سازمان خبرداد و گفت: خوشبختانه سردار غیب پرور با این حوزه آشنایی جدی و بسیار خوبی دارند و دیدگاهی که ایشان به این حوزه دارند دیدگاهی تاثیرگذار، عملیاتی و امیدآفرین است که امیدواریم بتوانیم در راستای آن حرکت کنیم.