به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صندوق بینالمللی پول اعلام کرد: ناامنی و ابهاماتی که در تحریمها علیه ایران وجود دارد و ارتباط آن با آمریکا احتمالا خطراتی را برای اقتصاد کشورهای تولیدکننده نفت ایجاد میکند.
بر اساس این گزارش بیانیه صندوق بینالمللی پول به تحریمهای جدید دولت ترامپ برمیگردد که اوایل این ماه افراد و شرکتهایی را در برگرفت که به ادعای وی در برنامه موشک بالستیک ایران نقش داشتند.
این تحریم بعد از اینکه ایران موشک میانبرد خود را آزمایش کرد از سوی آمریکا اعمال شد آمریکا ادعاکرد که آزمایش موشکی ایران نقض قطعنامه شورای امنیت ملی بوده است.
واشنگتن همچنین مطرح کرد: آمریکا و اتحادیه اروپا تاکنون در ارتباط با توافق ایران با کشورهای 5+1 مدارا کرده است.
میشل یلین مشاور امنیت ملی سابق امریکا اوایل این ماه اعلام کرد:دولت ترامپ دیگر در برابر تهدیدات ایران که منافع ما را به خطر میاندازد ساکت نخواهد نشست. وی افزود: روزهای چشمپوشی روی دشمنی ایران تمام شده است.
صندوق بینالمللی پول در گزارش سالانه خود درباره اقتصاد ایران اعلام کرد: تحریمهای جدید و احتمال تجدید تحریمهای قبلی به اقتصاد این کشور ضربه میزند.
صندوق بینالمللی پول همچنین گفت: ارزیابیهایی وجود دارد که رشد اقتصادی ایران به واسطه درآمد کافی از تولید بالای نفت در سال 2016- 2017 به 6.6 درصد برسد البته در سال آینده این رشد اقتصادی به 3.3 درصد کاهش خواهد یافت.
این گزارش میافزاید:به هر حال ناامنی زیادی درباره توافق هستهای و تجارت با ایران و به ویژه روابط با آمریکا وجود دارد که میتواند سرمایهگذاری و تجارت با ایران را تحت تاثیر قرار دهد و احتمال روند بهبود اقتصاد ایران را کاهش دهد.
این گزارش هشدار داده است در صورتی که توافق هستهای ایران به هم بریزد اقتصاد ایران به رکود جدی وارد میشود.
براساس این گزارش اعمال دوباره تحریمها باعث کاهش شدید سرمایهگذاری مستقیم شده و باعث قطع سیستم مالی ایران با سیستم مالی جهانی خواهد شد.
جعفر مجرد مدیر اجرایی صندوق بینالمللی پول در ایران نیز اعلام کرد: متاسفانه باقی ماندن تحریمهای آمریکا مراجعه بانکهای بینالمللی به بازارهای ایران را به تاخیر انداخته و ادامه آن میتواند سرمایهگذاری و تجارت در ایران را در حد زیادی کاهش دهد.