به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری ظهر امروز (سه شنبه) با حضور در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، از طریق ارتباط زنده تلویزیونی، ۵۲۷ سامانه ثبت تخلفات عبور و مرور جادهای را در ۲۱ استان کشور افتتاح کرد.
گفتنی است؛ همزمان با افتتاح این ۵۲۷ سامانه، عملیات اجرایی استقرار و ارتقاء ۶۰۰ سامانه در سایر استانهای کشور نیز آغاز شد.
معاون اول رییس جمهور در مراسم افتتاح این سامانها با تبریک انجام این کار ارزشمند، از وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری کشور بخاطر فراهم کردن زمینه استفاده مطلوب از سامانههای هوشمند در مدیریت حمل و نقل جادهای کشور قدردانی کرد.
جهانگیری یکی از دغدغههای اصلی کشور را بالا بودن میزان تلفات جادهای برشمرد و گفت: برای ملت بزرگ ایران زیبنده نیست که ایران در ردیف نخستین کشورهایی باشد که آمار تلفات جادهای در آنها بالاتر است.
وی افزود: جان انسانها اهمیت فراوانی دارد و باید در این زمینه اقدامات و برنامه ریزیهای جدی صورت گیرد تا شاهد کاهش میزان تلفات جادهای در کشور باشیم.
جهانگیری با اشاره به گزارشهای ارائه شده در این مراسم مبنی بر کاهش قابل توجه تلفات جادهای در سالهای اخیر، خاطر نشان کرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته و برنامه ریزیهای انجام شده، میزان تلفات جادهای از ۲۷ هزار نفر به حدود ۱۶ هزار در سال رسیده که البته این عدد نیز بسیار بالا است و این میزان از تلفات یک هشدار جدی برای مسئولین کشور است تا در این زمینه تلاش جدی صورت گیرد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر ضرورت استفاده هرچه بیشتر از سامانههای هوشمند و سیستمهای نوین ثبت تخلفات افزود: مردم باید بدانند که مقررات راهنمایی و رانندگی در حقیقت به نفع خود آنهاست و سرپیچی از مقررات بیش از همه به خودشان آسیب میزند.
وی با قدردانی از نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی اظهار داشت: تمام هم و غم پلیس خدمتگزار این است که مردم سفرهای ایمن داشته باشند و خوشبختانه پلیس حضور جدی و قاطع در مسیرهای حمل و نقل جادهای دارد و از وقوع تخلفات پیشگیری میکند.
جهانگیری استفاده از سامانههای هوشمند برای کنترل تخلفات را کمکی بزرگ برای پلیس برشمرد و افزود: استفاده از این سامانهها در شناسایی متخلفین و مناطق حادثه خیز نقش موثری دارد و میتواند در بهبود حمل و نقل کشور موثر باشد.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه در همه بخشها نیازمند استفاده از سامانههای هوشمند هستیم، گفت: یکی از برنامههای جدی دولت تدبیر و امید این است که دولت الکترونیک را در همه بخشها مستقر کند و تاکنون اقدامات بسیار خوبی برای تکمیل زیرساختها انجام شده است.
وی افزود: باید تلاش کنیم هرچه سریعتر سامانههای هوشمند کنترل حمل و نقل جادهای تکمیل و سایر استانها نیز به جمع استانهای برخوردار از این سامانهها بپیوندند و لازم است در همین جا از استانداران و مدیران استانی بخاطر هماهنگی و حمایتهای لازم برای اجرای این برنامهها قدردانی کنم.
جهانگیری با اشاره به اینکه هم اکنون در آستانه عید نوروز و آغاز سفرهای مردم هستیم، گفت: از ملت بزرگ ایران تقاضا دارم برای حفظ سلامت خود و دیگران، قوانین راهنمایی و رانندگی را در بالاترین سطح رعایت و با پلیس همکاری لازم را انجام دهند.
در این مراسم وزیر راه و شهرسازی هم استفاده از سامانههای هوشمند در عبور و مرور جادهای را گامی در جهت ارتقاء روشهای مدیریتی توصیف کرد و گفت: با وجود ۲۱۰ هزار کیلومتر جاده و ۱۹ میلیون خودرو، امکان مدیریت سنتی برای حمل و نقلها دیگر میسر نیست.
آخوندی اجرای سامانههای ثبت تخلفات عبور و مرور را یکی از بزرگترین پروژههای IT کشور دانست و گفت: پهنه و گستره این سامانه در سراسر کشور است و با توسعه برنامهها ایران در زمره کشورهایی قرار میگیرد که مدیریت حمل و نقل جادهای آنها از طریق هوشمند انجام میشود.
رییس پلیس راهور کشور هم در این مراسم گزارشی از میزان تلفات جادهای در سالهای گذشته و کاهش آن طی سالهای اخیر ارائه کرد و گفت: سامانههای جدید قابلیت آن را دارد که هم به صورت لحظهای سرعت را کنترل کند و هم به محاسبه سرعت میان دو دوربین بپردازد.
رییس سازمان راهداری کشور نیز در این مراسم گزارشی از روند برنامه ریزی و اجرای فازهای مختلف سامانههای هوشمند مدیریت حمل و نقل جادهای ارائه کرد و افزود: این سامانهها مجموعهای متمرکز هستند که قابلیت برنامه ریزی جامع در سراسر کشور را فراهم میکنند.