به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، هجدهمین جلسه کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق ایران با حضور هیات رئیسه، اعضا و کارشناسان کمیسیون متبوع، سید هادی قره سید رومیانی معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و فعالان عرصه گردشگری عصر روز گذشته (22 اسفندماه) در اتاق ایران برگزار شد.
احمد اصغری با اشاره به تلاش های کمیسیون گردشگری اتاق ایران در بررسی مفاد و بندهای احکام در برنامه ششم توسعه در حوزه صنعت گردشگری و صنایع وابسته به منظور ایجاد زمینه رونق در این عرصه، گفت: در این راستا جلسه تخصصی با فراکسیون گردشگری مجلس شورای اسلامی، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و نمایندگان برخی تشکلهای بخش خصوصی تشکیل شد که خوشبختانه دستاوردهای آن در مواد 112- 113- 114- 115 برنامه ششم توسعه مشخص است.
**ضرورت حذف قوانین دست و پاگیر برای سرمایه گذاری در بخش گردشگری
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق ایران تصریح کرد: سیاست های مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در خصوص لایحه برنامه ششم، نشان دهنده توجه و اهتمام ایشان به مقوله گردشگری است که می توان در بندهای 50 و 51 به طور مستقیم و در بندهای 1-7 اقتصادی مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حوزه گردشگری باید نقش پررنگ تری در این عرصه داشته باشند که این مهم نیازمند توجه مسئولان تصمیم ساز کشوراست، ادامه داد: امروزه حذف رویه ها و قوانین دست و پاگیر در راه اندازی کسب و کارها و سرمایه گذاری در بخش گردشگری و همچنین کاهش قوانين دست و پا گير فرهنگي براي جذب حداكثري گردشگر خارجي امری ضروری است.
اصغری با اشاره به پیشنهادات کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران در راستای اجرای مفاد برنامه ششم توسعه به منظور حمایت از بخش خصوصی به عنوان موتور محرک توسعه گردشگری، افزود: در این راستا می توان بخشی از درآمدهای مالیاتی و عوارض حاصل از خروج از کشور و گردشگری ورودی به بخش خصوصی گردشگری در جهت هزینه در بخش بازاریابی و تبلیغات و حمایت از کسب و کارهای کارآفرین در صنعت گردشگری و صنایع وابسته تخصیص یابد.
رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق ایران تصریح کرد: نباید از یاد برد که حمایت از بخش های فعال گردشگری در قالب سیاست های پولی و مالی به ویژه ارائه تخفیفات و معافیت های مالیاتی و اصلاح بند مربوط به حذف معافیت های مالیاتی در برنامه ششم و حمايت از سرمايه گذران بخش خصوصي و ايجاد مشوق هاي مالياتي براي تقويت انگيزه و اميد در آنها غیرقابل انکار است.
وی با بیان اینکه باید حمایت از کارآفرینی و کسب و کارهای نو گردشگری در قالب برنامه های کسب و کارهای دانش بنیان صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: می توان با ايجاد تسهيلات ويژه براي صدور مجوزهاي الكترونيكي به رونق و توسعه كسب و كار در بخش خدمات گردشگري سرعت بخشید.
**لزوم بهره مندی از تجربه بخش خصوصی در نظام تصمیم گیری صنعت گردشگری
رائیچی، نایب رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد هنر و اقتصاد ورزش اتاق ایران نیز در ادامه گفت: امروزه شناسایی و معرفی ظرفیت های گردشگری استان ها اهمیت زیادی دارد.
وی با بیان اینکه برای ایجاد رونق در صنعت گردشگری باید از ظرفیت و مشارکت بخش خصوصی استفاده کرد، تصریح کرد: در نظام تصمیم گیری کشورمان، باید از نظر و تجربه بخش خصوصی بهره خوبی برده شود تا بتوان به نتیجه مناسب در این صنعت دست یافت.
** بهره مندی از ظرفیت بخش خصوصی در تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری
در ادامه سید هادی قره سید رومیانی با اشاره به اینکه باید تا پایان سال اول اجرای قانون برنامه ششم توسعه، سند راهبردی توسعه گردشگری تدوین شود، گفت: بر این اساس نیاز به تشکیل کارگروه تخصصی برای تدوین سند راهبردی توسعه گردشگری کشور است.
معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تصریح کرد:در ماده 115 لایحه برنامه ششم آمده است سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مکلف است تا پایان سال اول اجرای قانون برنامه، سند راهبردی توسعه گردشگری را در چارچوب قوانین مرتبط با رویکرد استفاده حداکثری از بخش خصوصی تدوین کند از این رو حتما از نظارت و نکات بخش خصوصی بهره لازم برده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه نمی توان برای ایجاد رونق در حوزه گردشگری برای همه استان ها یک نسخه تجویز کرد، ادامه داد: کمیسیون های تخصصی گردشگری اتاق ایران در سراسر استان ها می توانند طرح ها، ظرفیت ها و نظارت خود را به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کنند تا بتوان از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کرد.
قره سید رومیانی با تاکید بر اینکه دیدگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به بخش خصوصی متفاوت شده و همه به این نتیجه رسیده اند که اگر تعامل فعالان خصوصی نباشند امور به خوبی انجام نمی شود، گفت: بر این اساس دست یاریمان به سوی بخش خصوصی در عرصه گردشگری است تا بتوان تعامل خوبی را ایجاد کرد.
معاون حقوقی، مجلس و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اظهار کرد: حتما در جلسه ای با حضور مدیران کل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نسبت به بهره گیری از نظرات بخش خصوصی خصوصا کمیسیون گردشگری اتاق ایران تاکید خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه یکی از سیاست های سازمان متبوعش در ایام نوروز تلاش در راستای نشان دادن هویت ایرانی – اسلامی است، گفت: بر همین اساس با شعار "امید، نشاط و سلامتی" برای مردم ایران به استقبال ایام نوروز خواهیم رفت تا تمام مردم دنیا از فرهنگ اصیل ایرانی مطلع شوند.
قره سید رومیانی با بیان اینکه اگر امروزه کشوری در جذب گردشگر خارجی موفق است، حتما در عرصه گردشگری داخلی موفق عملکرده است، خاطرنشان کرد: در این راستا باید تلاش شود تا زمینه رونق بیشتر گردشگری داخلی کشورمان نیز فراهم شود.