به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حبیبالله بیطرف معاون وزیر نفت با اشاره به سیاستهای وزارت نفت که از سال 93 به منظور حمایت از ساخت داخل اتخاذ شد، گفت: در سال 93 براساس نیازسنجی که صورت گرفت در بخش پالایش، نفت، گاز و پتروشیمی پرمصرفترین گروههای کالایی فهرستبندی شدند و پس از آن اولویتبندی نیز صورت گرفت که در نتیجه این کار 10 گروه کالایی به منظور ساخت داخل در وزارت نفت شناسایی شد.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه پس از شناسایی این 10 گروه کالایی مناقصاتی به منظور ساخت این کالاها برگزار شد، تصریح کرد: شرکتها و سازندگان داخلی در این مناقصات شرکت کردند و مقرر شد که برندگان با همکاری شرکتهای معتبر خارجی بتوانند در کنار ساخت این کالاها تکنولوژی مورد نیاز را به داخل کشور انتقال دهند که به همین منظور با دانشگاه شریف تفاهمنامهای امضاء شد که این دانشگاه به عنوان مشاور بتواند مدل و نقشه راه انتقال فناوری را تدوین کند.
بیطرف با تأکید بر اینکه این مدل در قراردادهایی که بین شرکتهای داخلی و خارجی به امضاء رسید مورد توجه قرار گرفت، تصریح کرد: برای 6 گروه کالایی 52 قرارداد خرید و ساخت داخل منعقد شد که ارزش این قراردادها 342 میلیون دلار است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: 2 قرارداد به منظور ساخت خطوط لوله چاههای نفتی به ارزش یک میلیارد دلار منعقد خواهد شد که در مجموع 54 قرارداد به منظور ساخت داخل 6 قلم گروه کالایی به ارزش یک میلیارد و 342 میلیون دلار خواهد بود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: این قرارداد در آینده نزدیک با حضور وزیر نفت میان شرکت ملی نفت ایران و یک شرکت تولیدکننده لوله و با مشارکت یک شرکت تولیدکننده لوله در خارج منعقد خواهد شد.
این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: وزارت نفت این سیاست را دنبال خواهد کرد و از سازندگان داخلی نیز این تقاضا میرود که در کنار تولید به موقع کالاهای مورد نیاز صنعت نفت، کیفیت محصولات تولیدی خود را ارتقاء دهند و استانداردهای بینالمللی را نیز رعایت کنند زیرا این صنعت بسیار خطرآفرین است و اگر یک محصول مشکل مواجه شود میتواند خطرات جبرانناپذیری را به بار آورد.
بیطرف در پایان اظهار کرد: این حرکت وزارت نفت به منظور افزایش تولید و اشتغال موثر خواهد بود.