به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «محمدرضا بختیاری» مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران ظهر امروز در نشستی خبری اظهار داشت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون میزان بارش های کشور 203 میلیمتر بوده که در مقایسه با مقدار بارش های سال آبی گذشته در مدت مشابه، افزایش 6 درصدی داشته است.
وی افزود: همچنین از ابتدای سال آبی جاری تا امروز در استان تهران 233 میلیمتر بارش ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با 213 میلیمتر، رشدی 8 درصدی و نسبت به متوسط مدت مشابه درازمدت مدت با 207 میلیمتر، رشدی 13 درصدی داشته است.
بختیاری میزان ذخایر آب پشت سدهای تهران را 700 میلیون مترمکعب و برابر با میزان سال گذشته عنوان کرد و گفت: امسال وضعیت بهتری در ذخایر برفی استان داریم و با توجه به برودت هوا، این برف ها در ماههای گذشته تبدیل به روان آب نشدند، از اینرو پیش بینی می شود طی روزهای آینده با روان شدن برف های آب شده، در رودخانه های استان سیلاب داشته باشیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر 294 میلیون مترمکعب آب پشت سد طالقان، 141 میلیون مترمکعب آب پشت سد امیرکبیر، 183 میلیون مترمکعب آب پشت سد ماملو، 24 میلیون مترمکعب آب پشت سد لار و 58 میلیون مترمکعب آب پشت سد لتیان ذخیره شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران خاطرنشان کرد: پیش بینی می کنیم تا پایان خردادماه، به جز در سد لار که فرار آب دارد، در بقیه سدها، حجم ذخایر اب پشت سدهای تهران به 100 درصد ظرفیت مخازن برسد.
وی افزود: سد لار با فرار 250 میلیون مترمکعب آب، رکورد فرار آب در بین سدهای جهان را به نام خود کرده؛ اما با فرار بیش از حد آب، دیگر امکان ترمیم را ندارد و راههای جایگزینی چون احداث تونل انتقال آب را برای این مشکل در نظر گرفته ایم که مطالعات آن تقریبا تمام شده و بعد از گرفتن مجوزهای لازم، در نیمه نخست سال جاری شاهد آغاز عملیات اجرایی احداث این تونل هستیم.
بختیاری با بیان اینکه "این تونل از پلور تا نیروگاه کلان در بالادست سد لتیان احداث می شود"، گفت: حدود 600 تا 700 میلیارد تومان بودجه برای اجرای این تونل نیاز است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه "متأسفانه به طرح تعادل بخشی بی مهری شده است"، اذعان داشت: با وجود اینکه بودجه این بخش تأمین نشد، از محل بودجه خود شرکت، در راستای اجرای پروژه بستن 2 هزار حلقه چاه غیرمجاز رد سال 95ف 914 حلقه چلاه غیرمجاز بسته شد و 44 میلیون مترمکعب در برداشت از منابع زیرزمینی صرفه جویی شد.
وی افزود: در سال 94 به میزان 250 میلیون مترمکعب در سال برداشت غیرمجاز از منابع زیرزمینی استان داشتیم که این رقم در سال 95 به 210 میلیون مترمکعب رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران از انجام مطالعات طرح جامع آب شرب استان تهران در افق 1410 خبر داد و گفت: تکمیل مطالعات این طرح از اولویت های کاری ماست که تا پایان سال جاری این طرح به نتیجه می رسد.
وی ادامه داد: در این طرح سرانه فعلی بیش از 300 لیتری آب شرب تهران به 260 لیتر در شبانه روز برای هر نفر در شهر تهران می رسد و پیش بینی شده تا با منابع آبی جدید، ارتقای بهره وری در بخش مصرف آب و کاهش هدررفت آب در شبکه مصرف، آب شرب تهران متناسب با جمعیت برآورد شده در سال 1410 تأمین شود.