به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، 'علی ربیعی' شامگاه شنبه درنشست مشترک با « محمد فرهادی» وزیر علوم،تحقیقات و فناوری و همچنین شورای معاونان وزارت علوم که درباره همکاری مشترک دو وزارتخانه برای توسعه و تطابق سازی نیازهای بازار کار و آموزش عالی در محل وزارت علوم برگزار شده بود، افزود: در نشستی که در آغاز سال نو با رئیس جمهوری داشتم قرار شد موضوع اشتغال از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب گفتمان توسعه اشتغال با دیگر دستگاه ها پیگیری می شود.
وی توضیح داد: علاوه بر نشست کنونی، در سال جدید تاکنون دو نشست دیگر با وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان میراث فرهنگی برگزار کردیم که موضوع اشتغال در حوزه های مختلف مورد بررسی قرار می گیرد.
وی گفت: در ابتدای مسئولیت دولت یازدهم ،آمار بیکاری در کشور به گونه ای بود که تبدیل به جریان ملی شده بود و می توانست به موضوعی جدی تبدیل شود.
ربیعی ادامه داد: دولت یازدهم از همان ابتدای فعالیت خود موضوع اشتغال و رفع بیکاری را به عنوان چالشی که باید در خصوص آن تدبیری جدی اندیشید، در نظرگرفته بود.
وی گفت : در نشستی که با رئیس جمهوری داشتیم موضوع بیکاری و عواملی که در ایجاد بیکاری موثر بودند، بررسی شد.تجارب جهانی در رفع بیکاری مورد بررسی قرار گرفت و به این نتیجه رسیدیم که باید مداخله جدیدی در حوزه ایجاد اشتغال رخ دهد.
به گفته وزیر کار، بررسی ها نشان داد دیگر سرمایه گذاری که منجر به افزایش رشد اقتصادی و متعاقب آن اشتغال ایجاد شود امکان پذیر نیست. برای ایجاد اشتغال ابزارهای دیگر نیاز است.
وی ادامه داد: همچنین سبک و سیاق گذشته که با توزیع پول بتوانیم اشتغال ایجاد کنیم دیگر به تنهایی کافی نیست. در حوزه نفت برای ایجاد یک شغل 120 میلیارد ریال(12میلیارد تومان) سرمایه گذاری لازم است .
ربیعی یادآور شد: برای رسیدن به رشد اقتصادی هشت درصدی 800 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری لازم است.نخستین موضوعی که مورد مداقه قرار گرفت این بود که چگونه باید سالانه 600تا700هزار شغل ایجاد کنیم؟
وی با اشاره به تحلیل های انجام شده از سوی مسئولان حوزه کار گفت: در این بررسی ها مشخص شد که نمی توانیم به انتظار رشد بزرگ بمانیم.
وی با یادآوری دو نشست طولانی در دولت برای ایجاد راهکارهایی که به ایجاد فرصت های شغلی منجر شود، گفت: دیدگاههای ایجاد اشتغال از طریق طرح تکاپو مصوب شد و در نهایت برای تحقق اقتصاد مقاومتی با رویکرد جدیدی که در وزارتخانه تدوین شده بود اجرای طرح تکاپو به من واگذار شد.
ربیعی بیان داشت: از سال 94 اجرای طرح تکاپو شروع و به طور تقریب همه استان های کشور مورد مطالعه قرار گرفت و مزیت های هر استان حتی در سطح روستا مشخص شد.
به گفته وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی برای رشته های مختلف از کارشناسان بین المللی یاری گرفتیم که برای این منظور 45کارشناس بین المللی به ایران آمدند .
وی ادامه داد: حتی در موضوع تامین مالی تجربه کافی نداشتیم که در این خصوص هم از کارشناس بین المللی برای آموزش تامین مالی یاری گرفتیم.
ربیعی گفت: همه تلاش هایی که در وزارتخانه متبوع من در حال انجام است با استفاده از تجارب موفق دیگر کشورها نظیر کره جنوبی ،ترکیه و هند است.
وی با بیان آنکه برای اجرای درست ایجاد اشتغال ، طیفی از کارشناسان خارجی به ایران آمدند،اظهار داشت: به طور مثال برای فعالیت درست در رشته های شغلی پوشاک و عسل از کارشناسان بین المللی یاری گرفتیم.