به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نشست آزاد اندیشی با موضوع "چشم انداز سهام عدالت" روز گذشته و در آخرین ساعات کاری دهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه (فاینکس 2017) با حضور جمعی از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه برگزار شد.
در ابتدای این نشست مشاور رییس سازمان خصوصیسازی گزارشی از آخرین وضعیت سهام عدالت ارائه داد و گفت: طرح سهام عدالت در دوره هشتم ریاست جمهوری پایهگذاری و در دورههای بعدی به مرحله اجرا رسید و مبلغ یک میلیون تومان برای هر مشمول در نظر گرفته شد.
سیدجعفر سبحانی با بیان اینکه در طرح سهام عدالت هیچ وجهی از افراد گرفته نشده است اظهار داشت: باید محلی برای تامین اعتبار این سهام در نظر گرفته میشد؛ بنابراین 60 شرکت سرمایه پذیر بخشی از سهام خود را به این طرح اختصاص دادند.
وی افزود: از این رو مقرر شد در پایان هرسال سازمان خصوصیسازی، سود را از شرکتها دریافت و به حساب خزانه واریز کند و حالا پس از پایان دوره 10 ساله، صورتحساب مشمولین از سوی این سازمان صادر شده است.
سبحانی با اشاره به مراجعه مالکین سهام عدالت به سامانه برای دریافت صورتحساب از 17 اسفندماه پارسال گفت: تاکنون 53 درصد از مالکین سهام عدالت به سامانه اینترنتی مراجعه کرده اند.
وی در ادامه به میزان مشارکت گروهها پرداخت و اظهار کرد: در میان گروهها، روستائیان و عشایر با 70 درصد مشارکت بیشترین حضور در سامانه را ثبت کردند و پس از این گروه اعضای کمیته امداد و نهادهای حمایتی با 63 درصد، کارگران فصلی با 51 درصد و کارمندان و بازنشستگان دولتی با 31 درصد در این طرح ملی مشارکت کردهاند.
سبحانی تاکید کرد: برخلاف یارانه که به حساب سرپرست خانواده واریز میشود، سود سهام عدالت تنها به حساب خود مشمول واریز خواهد شد.
وی افزود: بر این اساس تلاش میکنیم تا پایان شهریور سود شرکتهای سرمایه پذیر به حساب مشمولین واریز شود.
همچنین در این نشست عباسعلی حقانی نسب، کارشناس مسایل اقتصادی عنوان کرد: سهام عدالت یک طرح مردمی است و ضروری است سازمان خصوصی سازی چشم انداز روشنی از آن ارائه دهد.
وی با بیان اینکه اصل مهم بازار پول و سرمایه احترام به حق مالکیت است گفت: دولت یازدهم همواره به قانون مالکیت احترام گذاشته و باید این روند را در خصوص سهام عدالت ادامه دهد تا فرآیند این طرح ملی عادلانه انجام شود.
حقانی نسب با بیان اینکه بازار سرمایه باید مانند اتاق شیشهای عمل کند افزود: تعیین ارزش دارایی و سود سهام هر مشمول و همچنین اعلام ارزش سهام عدالت پس از ده سال ضروری است.
در ادامه این نشست رئیس اداره امور بورسها و بازارهای سازمان بورس نیز به ایراد سخن پرداخت و گفت: ورود شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت به بورس و فرابورس در سال گذشته مصوب شده است.
روح اله نجفی افزود: در حال حاضر 60 شرکت سرمایهپذیر سهام عدالت هستند که از این تعداد 30 شرکت در بازار سرمایه پذیرش شده، 10 شرکت آماده پذیرش در بورس و فرابورس هستند و 20 شرکت بلاتکلیف باقیمانده است.
مدیرکل دفتر امور سهام عدالت سازمان خصوصیسازی هم به عنوان آخرین سخنران این نشست آزاداندیشی که با محور سهام عدالت برگزار شد گفت: طرح سهام عدالت متشکل از 60 شرکت به ارزش 40000 میلیارد تومان به مرحله اجرا رسید.
اسماعیل مختاری دولتآبادی ادامه داد: از این تعداد، 49 شرکت به ارزش 27260 میلیارد تومان ارزشگذاری قطعی شده و 11 شرکت دیگر به ارزش 13200 میلیارد تومان همچنان ارزشگذاری نشده است و فرآیند ارزشگذاری این 11
شرکت طولانی خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه دولت با احترام به حق مالکیت، این مقدار دارایی را به مشمولان اختصاص داده است افزود: ارزش سبد سهام عدالت هر هفته بروز میشود و امروز به 55 هزار میلیارد تومان رسیده است.