به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مطالعات قبلی اثبات کرده اند مصرف بیش از اندازه زیاد فروکتوز در بروز قندخون بالا و بیماری های مزمن نظیر چاقی نقش دارند. اما هیچ وقت مشخص نشده بود که آیا فروکتوز در مغز تولید می شود یا از جریان خون عبور می کند.
جانیس هوانگ، پژوهشگر ارشد این مطالعه از دانشگاه یل آمریکا، می گوید: «در این مطالعه ما برای اولین بار نشان دادیم که فروکتوز در مغز انسان قابل تولید است.»
طبق این مطالعه، غلظت بالای فروکتوز در مغز ناشی از یک شیوه متابولیک موسوم به مسیر پلی اُل است که گلوکز را تبدیل به فروکتوز می کند.
هوانگ در ادامه می افزاید: «با نشان دادن اینکه فروکتوز در مغز تنها ناشی از مصرف فروکتوز در رژیم غذایی نیست بلکه فروکتوز می تواند از هر نوع قندی که خورده می شود ایجاد شود. این موضوع، بُعد دیگری را به فهم ما از تاثیرات فروکتوز بر مغز می افزاید.»
گلوکز در مغز، پیام سیری را ارسال می کند اما در مورد فروکتوز این اتفاق نمی افتد. تبدیل گلوکز به فروکتوز در سایر نقاط بدن نیز اتفاق می افتد. این مسیر پلی اُل، ممکن است مکانیسم دیگری باشد که قندخون بالا عوارض جانبی آن است.
در این مطالعه، تیم تحقیق به هشت فرد سالم و لاغر در طول فواصل چهار ساعتی گلوکز تزریق کردند و غلظت آن در مغز و خون شرکت کنندگان اندازه گیری می شد.
نتایج نشان داد میزان فروکتوز مغزی به شکل قابل توجهی در واکنش به تزریق گلوکز افزایش یافت، درحالیکه تغییرات کمی از لحاظ میزان فروکتوز در خون مشاهده شد.