کد خبر:۶۰۹۶۷۵

بودجه تولید برق هسته ای پاکستان کاهش یافت

دولت پاکستان دو روز پیش در شرایطی لایحه بودجه سال مالی جدید (۲۰۱۷-۲۰۱۸) این کشور را تقدیم پارلمان کرد که سهم مربوط به تولید برق هسته ای در بودجه جدید نسبت به سال مالی جاری، به حدود نصف کاهش یافته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بودجه اختصاص یافته به سازمان انرژی اتمی پاکستان در لایحه بودجه سال مال جدید، به شدت کاهش یافته است.


براساس این گزارش ها، بودجه سازمان انرژی اتمی پاکستان در سال جدید، حدود 16 میلیارد روپیه (حدود 150 میلیون دلار) تعیین شده درحالی که رقم بودجه این بخش در سال مالی کنونی که در حال سپری شدن است، حدود 29 میلیار روپیه(حدود 275 میلیون دلار) بوده است.


سال مالی جدید پاکستان از حدود یک ماه دیگر (از ماه ژوئیه) آغاز خواهد شد و پارلمان پاکستان کار بررسی لایحه بودجه را آغاز کرده است.


هفته گذشته پاکستان بهره برداری از فاز یک نیروگاه حرارتی در 'ساهیوال' واقع درایالت پنجاب را آغاز کرد و پس از راه اندازی فاز دو این نیروگاه در ماه آینده، ظرفیت تولید برق این نیرگاه یک هزار و 320 مگاوات خواهد بود.


با این وجود، میزان تولید برق پاکستان در شرایط کنونی حدود 11 هزار مگاوات است که برای جبران کمبود برق در این کشور 200 میلیون نفری، حداقل باید بیش از پنج هزار مگاوات دیگر به شبکه توزیع برق در این کشور افزوده شود.


میزان تولید برق هسته ای در پاکستان در شرایط کنونی، کمی بیش از یک هزار مگاوات است. پاکستان هم اکنون چهار نیروگاه هسته ای فعال (نیروگاه 'چشمه' فاز یک با ظرفیت 300 مگاوات، فاز دو با ظرفیت 300 مگاوات و فاز سه با ظرفیت 340 مگاوات و نیروگاه هسته ای 'کانوب' با ظرفیت 90 مگاوات) دارد اما این نیروگاه های نسبتا قدیمی، از ظرفیت تولید بالایی برخوردار نیستند.


به نظر می رسد پاکستان درسال مالی جدید قصد دارد به جای هزینه کردن در بخش احداث نیروگاه های هسته ای، به سمت احداث نیروگاه های حرارتی گام بردارد زیرا احداث چنین نیروگاهایی نسبت به نیروگاه های هسته ای، زمان و هزینه کمتری می طلبد.


این درحالی است که نواز شریف نخست وزیر پاکستان حدود شش ماه پیش اعلام کرده بود چشم انداز تولید برق هسته ای پاکستان، تولید 8800 مگاوات برق هسته ای تا سال 2030 است.


بودجه پیشنهادی دولت پاکستان در لایحه بودجه سال مالی جدید این کشور حدود چهار هزار و 750 میلیارد روپیه(تقریبا معادل 45 میلیارد دلار) است. بودجه سال مالی جاری این کشور چهار هزار و 394 میلیارد روپیه بود.


دولت پاکستان در لایحه بودجه سال مالی جدید، با افزایش 10 درصدی بودجه ارتش، بیش از 920 میلیارد روپیه (بیش از هشت میلیارد و 700 میلیون روپیه) به بخش دفاعی-نظامی خود اختصاص داده است. این رقم، حدود یک پنجم از کل بودجه سال جدید را تشکیل می دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار