به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، رئیس شرکت ملی آلومینیوم هند (نالکو) گفت این شرکت تمامی پروژه های برون مرزی خود از جمله پروژه اش در ایران را به منظور تمرکز بر ظرفیت داخلی متوقف کرده است.
نالکو سال گذشته توافقی با بخش توسعه معادن ایران برای بررسی امکان احداث یک کارخانه ذوب آلومینیوم به امضا رسانده بود.
تاپان کومار چاند گفت: «پیشنهاد ایران تازمانی جذاب است که قیمت گاز جذاب باشد اما پیشنهاد چندان جذابی در آن حوزه مطرح نشده است.»
دولت هند سال گذشته از نالکو درخواست کرد تا با درنظر گرفتن نیاز به خودکفایی در تولید آلومینیوم، طرح های توسعه جهانی خود از جمله در ایران مورد بازنگری قرار دهد.
گفتنی است این نخستین باری نیست که هندی ها از ایران درخواست گاز ارزان تر می کنند. دهلی نو در پروژه توسعه میدان گازی فرزاد ب نیز خواستار دریافت گاز ارزان تر است و همین امر سبب شده تا توسعه این میدان گازی که سال هاست با این پا و آن پا کردن هندی ها معطل مانده است باز هم به تاخیر بیفتد.
حتی هند ایران را تهدید کرد که در صورتی که این پروژه را به این کشور ندهد، خرید نفت از تهران را به یک پنجم کاهش دهد.
به نظر می رسد، شکایت ترکیه از ایران برسر قیمت گاز و پیروزی آنکارا در دادگاه و به دنبال آن ارسال گاز مجانی به این کشور، هندی ها را که مدت طولانی ست خواهان دریافت گاز ارزان از ایران هستند، به فکرهایی انداخته است.
به ازای پول گاز صادراتی برای ما کارخانه ذوب آلومینیوم میزنن و حالا میتونن سر قیمت گاز هم دبه کنن , چون وقتی پول گازمون رو قرار نیست بدن , دلیلی هم نداره که ساخت کارخونه براشون جذاب باشه