به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فرهاد جلالی امین در حاشیه بازدید خبرنگاران از محل احداث تصفیهخانه فاضلاب غرب تهران با اشاره به اینکه ایران کشور خشکی است و باید ار آب حداکثر استفاده را ببریم، گفت:اگر در کشور 100 میلیارد متر مکعب آب داشته باشیم 6 تا 7 درصد آن(5 تا 6 میلیارد متر مکعب) به مصرف شرب می رسد و باقیمانده آن و در حدود 90 میلیارد متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف می شود.
وی ادامه داد:از 5 میلیارد مترمکعب آبی که جهت شرب استفاده میشود یک میلیارد مترمکعب آن در سطح استان تهران مصرف میشود پس اگر بتوانیم آن قسمت از آبی را که مصرف می شود دوباره به چرخه برگردانیم و در بخش کشاورزی و صنعت استفاده کنیم کمک زیادی خواهد کرد.
جلالی امین اضافه کرد:در حال حاضر حدود 300 میلیون متر مکعب پساب تولید می شود و در افق 1410 قرار است که این عدد به 850 میلیون متر مکعب برسد.
معاون مهندسی و توسعه شرکت فاضلاب تهران خاطرنشان کرد: باید در شهر تهران 20 مدول تصفیهخانه بسازیم که اکنون با پروژههایی که اجرایی شده 200 تا 300 میلیون مترمکعب از 850 میلیون مترمکعب پساب تهران تصفیه میشود.
وی با اشاره به اینکه شش مدول در غرب تهران ساخته خواهد شد ادامه داد: طبق قراردادی که با شرکت کوزو ترکیهای منعقد شده، مقرر شده که این شرکت چهار مدول را احداث کند که محل تامین اعتبار آن نیز از بانک توسعه اسلامی است و با اجرایی شدن این پروژهها 2 میلیون و 100هزار نفر از جمعیت غرب تهران تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
جلالی امین در خصوص پروژه فاضلاب تهران و اینکه طرح فاضلاب تهران از شبکه جمع آوری،خطوط انتقال و تصفیه خانه تشکیل شده است گفت:9 هزار کیلومتر شبکه جمعآوری باید اجرایی شود که تاکنون 6300 کیلومتر یعنی 70 درصد پیشرفت داشته است و همچنین باید 192کیلومتر خطوط انتقال اجرایی شود که از این میزان 60 کیلومتر در حدود 80 درصد اجرا شده است.
وی ادامه داد:اما میزان پیشرفت تصفیهخانهها در طرح فاضلاب تهران تا حدودی از برنامه عقب است و تاکنون 30 درصد پیشرفت داشته و میزان اعتبار برآورد شده برای تکمیل نهایی فاضلاب شهر تهران 20 هزار میلیارد تومان است.
جلالی امین رقم قرارداد منعقد شده با شرکت کوزو ترکیه ای برای ساخت 4 مدول تصفیهخانه غرب تهران را 125 میلیون یورو اعلام کرد و افزود: این شرکت در یک مناقصه بینالمللی که شرکتهای ایرانی مثل کیسون و شرکتهای خارجی حضور داشتند با توجه به رقم پایین پیشنهادی توانست در ساخت این تصفیهخانهبرنده شود.
*مدیر پروژه تونل انتقال فاضلاب غرب:تونل انتقال فاضلاب غرب مشابه تکنولوژی روز دنیا احداث می شود
همچنین مسعود رضا ثامنی مدیر پروژه تونل انتقال فاضلاب غرب نیز در جمع خبرنگاران گفت:پروژه تونل فاضلاب غرب تهران به طول 11 کیلومتر برای اولین بار در کشور به صورت تمام مکانیزه در حال انجام است.
وی افزود:این پروژه که در حال حاضر 600 متر از آن اجرایی شده است تماما توسط پیمانکاران داخلی و از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی به میزان 100 میلیارد تومان در حال احداث است.
ثامنی خاطر نشان کرد:این پروژه قصد دارد فاضلاب مناطق مرکزی و غربی تهران را به تصفیه خانه جدید غرب تهران منتقل کند بنابراین پیش بینی می شود که این پروژه ماهانه 300 متر حفاری شود و تا دو سال آینده به پایان برسد.
مدیر پروژه تونل انتقال فاضلاب غرب با اشاره به اینکه این پروژه با تکنولوژی روز دنیا که مشابه آن در حال حاضر در کانادا در حال انجام است احداث می شود اضافه کرد:این تونل قادر خواهد بود 13 متر مکعب بر ثانیه فاضلاب مناطق یاد شده را به تصفیه خانه منتقل کند.