به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، 7 تیر ماه سال جاری بود که بسته برنامه اشتغال فراگیر در سال 1396 برای ایجاد 970 هزار شغل در سال جاری از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد.
طرح کاج یکی از برنامه های این بسته اشتغالی بود. طرح هایی که برای افزایش مهارت و اشتغال پذیری جوانان (شغل اولیها)، ایجاد فرصت های شغلی مناسب و پایدار جهت رفع مشکل جوانان جویای کار در قالب اجرای دوره مهارت آموزی در محیط واقعی کار، دوره کارورزی و برخی مشوقهای کارفرمایی متناسب با قانون برنامه ششم توسعه و قانون بودجه کل کشور در سالجاری، تحت عنوان کارانه اشتغال جوانان (کاج) طراحی و تدوین شده است.پرداخت کمک هزینه ماهانه تا سقف 3100 هزار ریال از سوی دولت برای هر کارورز بر اساس دستورالعمل اجرایی یکی از برنامه های اشتغال فراگیر در سال 96 بود.
اما در راستای اجرای این طرح تعداد زیادی از فارغ التحصیلان بیکار ثبت نام کردند که عیسی منصوری، معاون وزیر کار، از ثبتنام بیش از 60 هزار نفر واجدشرایط در سامانه کارورزی خبر داد و گفت: افزایش میزان اشتغال پذیری نیروی کار و فارغ التحصیلان دانشگاهی، از جمله دستاوردهای این طرح است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره مشوق کارفرمایی نیز گفت: کارفرمایان بنگاه های فعال اقتصادی بخش خصوصی و تعاونی دارای کد کارگاهی تامین اجتماعی، در صورت جذب و بکارگیری جوانان دانش آموخته دانشگاهی از بین گروه هدف طرح، برای مدت یکسال مشمول مشوق بیمه ای کارفرمایی شده و سهم بیمه مزبور از سوی دولت پرداخت می شود.
وی افزود: کارفرمایانی که کارورزان دارای گواهی معتبر موضوع بند یک این طرح را جذب کنند، بابت همان کارورزان و در چارچوب آئین نامه اجرایی ماده 71 قانون برنامه ششم توسعه به مدت دو سال از مزایای معافیت حق بیمه سهم کارفرما برخوردار خواهند شد.
ثبت نام 60 هزار واجد شرایط به معنی این است که مدارک این تعداد افراد مورد تأیید وزارت کار است و به زودی در بنگاه یا واحد تولیدی مشغول اشتغال خواهند شد. اگر مطابق بسته ابلاغی ماهیانه 310 هزار تومان به هر کدام از این واجدشرایط پرداخت شود، از ماه جاری یعنی از تیر ماه 96 ماهیانه حدود 18 میلیارد و 600 میلیون تومان به عنوان کمک هزینه ماهانه به کارورزان پرداخت خواهد شد. از سوی دیگر ثبت نام 60 هزار واجد شرایط به معنی این است که از این ماه 60 هزار نفر بیکار به بازار کار وارد می شوند که پس از کسب مهارت لازم نیازمند اشتغال واقعی هستند، یعنی خواستار روابط کاری به صورت حرفه ای(داشتن قرار داد کار، بیمه و حقوق وزارت کار ) هستند.